Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

Det giver mening at tænke affaldshåndteringen ind i materialevalget. Det er kongstanken i nyt partnerskab, som vil kunne styrke det ansvarlige byggeri, lette dokumentationsarbejde, og levere præcise data til ESG-rapportering.

18.10.2024

CSR.dk

Bygma har indgået et strategisk samarbejde med Marius Pedersen, hvor spild og overskydende materialer genanvendes til nye materialer, som kan få nyt liv på andre byggeprojekter.

Samarbejdet går ud på at affaldshåndtering integreres, allerede når materialerne bliver bestilt til et projekt.

”Ofte bliver vi først kontaktet, når byggeriet er gået i gang og alle materialer er bestilt og nogle ting allerede er smidt ud. Men med take back-ordningen starter processen allerede, når varerne bestilles hos Bygma. Under eller efter projektet afhenter vi så de sorterede byggevarer, hvor størstedelen kan genanvendes og blive til nye materialer, som forhandles hos Bygma,” siger Kenneth Bonde Larsen, Key Account Manager hos Marius Pedersen. 

Nem adgang til dokumentation og data

Samarbejdet vil samtidig give kunder hos Bygma data som kan blive til lovpligtig og øvrig relevant dokumentation på de indkøbte materialer herunder EPD’er, indeklima- og miljøcertificeringer som f.eks. Svanemærket og Indeklimamærket. Det sker via Bygmas onlineværktøj ProffDok.

Når Marius Pedersen afhenter det sorterede affald, er det nemlig relativt simpel matematik, hvor meget der er brugt, spildt og sendt til genanvendelse, hvilket giver et transparent overblik og letter arbejdsbyrden med dataindsamling til f.eks. kundens egen ESG-rapportering.

”Udover at vi selvfølgelig gerne vil være med til at sikre, at det affald, der næsten uundgåeligt bliver genereret på en byggeplads, gør gavn som nye ressourcer i stedet for at være et problem, vil vi også meget gerne hjælpe vores kunder ved at levere brugbare data, som kan bruges i ESG-sammenhænge,” siger Elnaz Ehsani, klima- og bæredygtighedsdirektør i Bygma.

Født gennem Bygmas egen affaldshåndtering

Samarbejdet blev født gennem en indledende dialog mellem parterne, med udgangspunkt i, at Bygma ønskede at finde en god model til at øge cirkulariteten i deres egen affaldshåndtering.

”Vi kom frem til, at der ikke var nogen grund til, at take back-ordningen ikke også kunne komme kunderne til gode i deres affaldshåndtering på selve byggepladsen, og det blev så grundlaget for vores gode samarbejde med Marius Pedersen,” siger Elnaz Ehsani.

Med fokus på tidlig planlægning og datadrevet dokumentation kan virksomheder reducere deres miljømæssige aftryk og samtidig opnå en styrket bæredygtighedsprofil.

”Samarbejdet giver os også et stort forspring i arbejdet med genanvendelse af affald fra byggepladserne, da muligheden for at genanvende affaldet cirkulært allerede tilbydes kunderne, når varerne bestilles. Det gør, at de er meget mere opmærksomme på at sortere rigtigt fra starten, hvilket letter arbejdet for alle parter gennem resten af processen,” siger Kenneth Bonde Larsen. 

- EHS

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

25.10.2024CSR.dk

Greenwashing: Nye anbefalinger fra Forbrugerombudsmanden

25.10.2024CSR.dk

Kløften mellem klimaviden og -handling vokser kun

25.10.2024CSR.dk

Kløften mellem klimaviden og -handling vokser kun

24.10.2024CSR.dk

PostNord gør klar til at plante endnu en skov med Klimaskovfonden

24.10.2024CSR.dk

Nyt initiativ skal hjælpe 900.000 boligejere med at klimasikre deres boliger

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001: Webinar netværk

23.10.2024CSR.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Kursus
Bæredygtighed for finansafdelingen - CSRD i praksis

Fra 1. januar 2025 skal ca. 2500 danske virksomheder i regnskabsklasse C (stor) være klar til at følge rapporteringskravene i CSRD og ESRS standarderne. Langt de fleste af disse virksomheder mangler både ressourcer og kompetencer inden for ESG området. Der er en væsentlig risiko forbundet med de kommende CSRD rapporter, hvis virksomhederne ikke kan ansætte nødvendige ressourcer eller alternativt uddanne nuværende medarbejdere.

Dato

28.10.2024

Tid

08:30

Sted

Scandic Sydhavnen Sydhavns Plads 15 2450 København SV

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Oktober

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

29.10.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Rambøll A/S
Webinar
Webinar: ESRS Deep-dives

As more companies embark on their CSRD journey, it’s key to go deeper and get even more hands-on. This is the essence of our webinar series on three selected standards: E1, S2, and E5.

Dato

29.10.2024

Tid

10:00

Sted

Webinar

Dansk Standard
Kursus
Asset management – Indførelse af opdateret ISO 55001

Dette kursus giver en dybdegående indsigt i forskellene mellem de tidligere og nye ISO 55000/01 standarder, og hvordan ændringerne påvirker implementeringen.

Dato

30.10.2024

Sted

København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
EU krav til bæredygtighed og taksonomiens rolle i byggeriet

Hvad vil den nye EU-taksonomi for bæredygtig finansiering betyde for den danske byggebranche? Det belyser vi på dette seminar, der kombinerer oplæg og workshop omkring de nye krav til investeringer i nybyggeri og renoveringer med fokus på klima og CO2-forbrug. Du vil også blive klogere på, hvordan vi samtidigt sikrer, at der bliver bygget med den socialt bæredygtige dimension i tankerne. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

30.10.2024

Tid

09:00

Sted

Kalvebod Brygge 31, 1560 København - IDA Conference

Valified
Workshop
Valified Kickstart Forløb - Fra start til færdig bæredygtighedsrapport

Lav din CO2 beregning og bæredygtighedsrapport på 3 formiddage

Dato

30.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online