05.01.2016  |  Strategi & ledelse

Ordinære og socialøkonomiske virksomheder skaber værdi for hinanden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et energiselskab og en socialøkonomisk biavler kan godt have glæde og gavn af hinanden, der er fokus på fælles værdskabelse. Cabi har samlet fem eksempler på ordinære og socialøkonomiske virksomheder, der er gået sammen i tæt partnerskab.

Umage parter kan godt skabe værdi for hinanden. Det kan bl.a. energiselskabet OK og den socialøkonomiske virksomhed Bistad tale med om. De har gennem flere år samarbejdet, og for Bistad har det været en værdifuld hjælp til at få bedre styr på forretningen.

Partnerskabet mellem OK og Bistad er blot et af flere mellem ordinære og socialøkonomiske virksomheder, der arbejder tæt sammen, og videns- og netværkshuset Cabi har i efteråret 2015 interviewet en række ordinære og socialøkonomiske virksomheder, der arbejder tæt sammen.

Og en af de vigtigste erfaringer er, at partnerskabet fungerer bedst, hvis begge parter kan se en gevinst ved at samarbejde. Det gør partnerskabet mere ligeværdigt og skaber grobund for, at begge parter engagerer sig.

Se modeller til godt samarbejde

Erfaringerne er samlet på siden cabiweb.dk/partnerskaber, som er henvendt til dig, der arbejder i en ordinær eller en socialøkonomisk virksomhed, og som overvejer at finde en partner. Her får du bl.a.

  • Cases fra fem forskellige partnerskaber
  •   Modeller til samarbejde
  • Gode råd til at etablere partnerskab

I partnerskabet mellem Bistad og OK har Bistad bl.a. nydt godt af OK’s evne til at åbne døre ind til nye samarbejdspartnere, og til gengæld har OK fået en god historie at fortælle eksternt og internt i virksomheden.

De har desuden følgende råd til et godt partnerskab:

  • Fokuser på en bæredygtig forretning
  • Lav langsigtet plan for samarbejdet
  • Hold fokus på at eksekvere det, I planlægger.

Andre socialøkonomiske virksomheder i Cabis eksempelsamlinger er bl.a.: Place de Bleu, Hjortdal, Købmand og Blindes Arbejde.

De ordinære virksomheder tæller bl.a.: Kooperationen, Kvadrat, Würth Danmark og 1000Chairs.

Læs meget mere på cabiweb.dk/partnerskaber

Kom til konference om partnerskaber

Jyske Bank, Virksomhedsforum for Socialt Ansvar og VirksomhedsnetværkCabi er 11. januar desuden værter ved en konference om partnerskaber, hvor Jyske Bank præsenterer erfaringerne fra en række andre partnerskaber.

Se programmet for konference her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere