30.03.2022  |  Kommunikation

Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Indhold fra partner Hvad er dette?

Strategisk kommunikation med fokus på CSR og samfundsansvar har ændret sig markant i løbet af de sidste 10 år. Før troede virksomhederne ikke, at forbrugerne var interesserede i emnet. Nu ved de fleste, at CSR-kommunikation er et must!

Line Schmeltz Dam er Docent på DMJX og gæst i podcasten Bæredygtig Business, hvor vært Steffen Max Høgh afdækker, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling. Dagens emne er kommunikation, og hvordan du som virksomhed rammer kunder og medarbejdere med de helt rigtige budskaber inden for strategisk CSR.

Line Schmeltz Dam besluttede sig i 2009 for at skrive en Ph.d. om det strategiske perspektiv på CSR. Hun så, at flere og flere virksomheder arbejdede med CSR, men ikke fortalte om det, fordi de ikke troede, forbrugerne var interesserede i emnet. Oveni det syntes virksomhederne, at det var et svært emne at kommunikere.

Da Line gik i gang, fik hun tilmed at vide, at det ikke var det klogeste valg at skrive Ph.d. om, fordi det nok var ”noget af en døgnflue”. Men det var dengang. Nu er strategisk kommunikation omkring CSR og bæredygtighed et must. Ikke kun overfor kunder, men i særdeleshed også overfor medarbejdere. For det betyder i stigende grad meget for især de yngre og nyuddannede medarbejdere, hvad deres arbejdsplads gør for bæredygtighed og CSR.

Det handler blandt andet om kommunikere et budskab, de kan forstå. At de virksomheder, der lykkes bedst, er dem, der udvikler decideret undervisningsmateriale, som bliver distribueret på f.eks. skoler og gymnasier og at de virksomheder, der bruger CSR i alle afdelinger og uddanner medarbejderne internt, er dem, der lykkes bedst. I podcasten kommer vi også ind på strategiske partnerskaber, branding, communities, sundhedsinitiativer og Corporate Volunteering.

Lyt til Podcasten her: https://soundcloud.com/baredygtigbusiness/s6e4-csr-kommunikation-med-line-schmeltz-dam

Mere fra SustainBusiness

SustainBusiness

https://sustainbusiness.dk/

Vi har fokus på at skabe reel forandring I SustainBusiness lægger vi idealismen på hylden og hjælper virksomheder med at tjene penge på at tage et socialt og miljømæssigt ansvar. Vi mener nemlig, at den grønne agenda kun kan lykkes, når virksomhederne formår at omsætte deres strategi til konkret handling til gavn for kunder, me…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere