23.08.2020 | Samfund
Sønderborgs pengeinstitutter får undervisning i klimarådgivning
Sønderborgs pengeinstitutter skal blive bedre til at rådgive boligejere om energi og klima, hvis byen skal nå sit mål om at blive CO2-neutral i 2029. Det vil et nyt kursusforløb hjælpe dem med.
Sønderborg kommune skal være CO2-neutral samfund i 2029, og i den proces spiller pengeinstitutterne en vigtig rolle. Det skriver Sønderborg Nyt.
Læs også: Nyt samarbejde skal hjælpe danske boligejere til klimavenlige valg
Derfor har ProjectZero, som kommunens ambitiøse klimastrategi hedder, i samarbejde med Arbejdernes Landsbank skabt et kursusforløb, der kan forbedre og styrke privat-kunderådgivernes inddragelse af energi og klima i boligrådgivningen.
Indtil videre har knap 50 privat-kunderådgivere modtaget undervisning i juli og august.
Her er de blevet introduceret til konkrete værktøjer, der kan hjælpe dem med at instruere boligejere i, hvordan de får et overblik over boligens energimæssige tilstand og mulige forbedringer af denne.
En sund bolig
Og pengeinstitutternes deltagelse i klimaomstillingen er vigtig. Det mener Jørn Kjeld Andresen, der er indehaver af JKA Arkitekter og har været med til at afholde kurserne:
“Bankerne spiller en vigtig rolle i forbindelse med både huskøb og renoveringer. Køberen eller boligejeren skal fra start have input og informeres om muligheden for at energirenovere. Selvom bankerne ikke skal være eksperterne på det område, er det stadig vigtigt, at de får en grundviden omkring de mulige energimæssige tiltag, der kan være i boligen”, siger han til Sønderborg Nyt.
Nis Peter Thyssen, filialdirektør for Danske Bank i Sønderborg, bakker ham op:
Læs også: Nordiske ministre samarbejder om en grøn bolig- og byggebranche
“Alt med energi og klima fylder meget i Danske Bank i disse år og en lang række initiativer er hos os samlet under en paraply vi kalder for ’Sund Bolig’. Som rådgivere i Danske Bank har vi en vigtig rolle i at kunne inspirere vores kunder til at tænke ’sund bolig’ i stort som småt. Udover at bidrage til hele klimadebatten – og ProjectZero – holder en sund bolig en bedre vurdering den dag, hvor man ønsker at sælge boligen, og indtil da sparer man på de månedlige forbrugsudgifter i en energirenoveret bolig”, fortæller han til Sønderborg Nyt.
- SMF
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.