23.08.2020  |  Samfund

Sønderborgs pengeinstitutter får undervisning i klimarådgivning

Sønderborgs pengeinstitutter skal blive bedre til at rådgive boligejere om energi og klima, hvis byen skal nå sit mål om at blive CO2-neutral i 2029. Det vil et nyt kursusforløb hjælpe dem med.

Sønderborg kommune skal være CO2-neutral samfund i 2029, og i den proces spiller pengeinstitutterne en vigtig rolle. Det skriver Sønderborg Nyt.

Læs også: Nyt samarbejde skal hjælpe danske boligejere til klimavenlige valg

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor har ProjectZero, som kommunens ambitiøse klimastrategi hedder, i samarbejde med Arbejdernes Landsbank skabt et kursusforløb, der kan forbedre og styrke privat-kunderådgivernes inddragelse af energi og klima i boligrådgivningen.

Indtil videre har knap 50 privat-kunderådgivere modtaget undervisning i juli og august.

Her er de blevet introduceret til konkrete værktøjer, der kan hjælpe dem med at instruere boligejere i, hvordan de får et overblik over boligens energimæssige tilstand og mulige forbedringer af denne.

En sund bolig
Og pengeinstitutternes deltagelse i klimaomstillingen er vigtig. Det mener Jørn Kjeld Andresen, der er indehaver af JKA Arkitekter og har været med til at afholde kurserne:

“Bankerne spiller en vigtig rolle i forbindelse med både huskøb og renoveringer. Køberen eller boligejeren skal fra start have input og informeres om muligheden for at energirenovere. Selvom bankerne ikke skal være eksperterne på det område, er det stadig vigtigt, at de får en grundviden omkring de mulige energimæssige tiltag, der kan være i boligen”, siger han til Sønderborg Nyt.

Nis Peter Thyssen, filialdirektør for Danske Bank i Sønderborg, bakker ham op:

Læs også: Nordiske ministre samarbejder om en grøn bolig- og byggebranche

“Alt med energi og klima fylder meget i Danske Bank i disse år og en lang række initiativer er hos os samlet under en paraply vi kalder for ’Sund Bolig’. Som rådgivere i Danske Bank har vi en vigtig rolle i at kunne inspirere vores kunder til at tænke ’sund bolig’ i stort som småt. Udover at bidrage til hele klimadebatten – og ProjectZero – holder en sund bolig en bedre vurdering den dag, hvor man ønsker at sælge boligen, og indtil da sparer man på de månedlige forbrugsudgifter i en energirenoveret bolig”, fortæller han til Sønderborg Nyt.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere