06.05.2015 | Kommunikation
Skrot din gamle øse ansvarligt
I dag onsdag den 6. maj kan du skrotte din bil på Rådhuspladsen og få 1.500 kroner i hånden af miljøminister Kirsten Brosbøl. Også i Aarhus og Odense er der mulighed for at aflevere udtjente køretøjer.
Om kampagnen
Onsdag den 6. maj kan du aflevere dit udtjente køretøj på centrale pladser i Danmarks største byer:
- København, Rådhuspladsen: 6. maj kl. 15-18. Miljøminister Kirsten Brosbøl tager imod de første biler kl. 15-15.20.
- Aarhus, Store Torv: 6. maj kl. 15-18
- Odense, Flakhaven: 6. maj 15-18
Hvert år bliver over 2.000 biler efterladt i naturen eller andre steder, og et ukendt antal biler bliver afleveret til ophuggere, der ikke er godkendte.
Med en ny kampagne vil miljøminister Kirsten Brosbøl sætte en stopper for det og gøre opmærksom på, at der er 1.500 kroner at hente for dem, der skiller sig korrekt af med deres udtjente bil ved at aflevere den til en miljøgodkendt autoophugger.
I dag onsdag den 6. maj kl. 15.00 sætter miljøministeren gang i den landsdækkende kampage ved selv at tage imod skrot-modne køretøjer på Rådhuspladsen i København.
Mere brugervenlig ordning
Sammen med regeringen har miljøministeren også taget initiativ til at forbedre skrotningsordningen over de næste to år, så ordningen fremover bliver mere synlig og brugervenlig.
Ordningen er i gang med at blive digitaliseret, så det fremover bliver lettere at finde en lovlig ophugger og komme af med sin gamle bil. Samtidig vil danskerne få mulighed for hurtigere at få udbetalt deres skrotningspræmie med den nye ordning, siger Kirsten Brosbøl.
Der vil stå en autoriseret autoophugger på Rådhuspladsen og tage imod og håndtere de biler, der vil blive indleveret til skrot på dagen. Også i Odense og Aarhus kan bilejere aflevere deres udtjente biler på centrale pladser.
- JKK
Supply chain

Knaphed på sand, sten og grus: Københavns betonaffald skal sikre råstoffer til fremtidens byggeri
Et nyt samarbejde mellem betonproducenten Unicon og Norrecco, der behandler byggeaffald med henblik på genanvendelse, vil modvirke mangel på råstoffer ved at udnytte større dele af overskuds- og nedrivningsbeton i hovedstadsregionen.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Klima, miljø og energi

Dansk FN-chef: Vi kan ikke genanvende os ud af klimakrisen
Inger Andersen, generaldirektør for FN's miljøprogram, advarer mod en stigende produktion af plastik.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.