26.08.2015  |  Medarbejder

Slip af med mobning og øg din indtjening

Videncenter for Arbejdsmiljø har lanceret et nyt online værktøj, der guider arbejdspladser til at spotte, forebygge og afskaffe mobning. En konference giver desuden inspiration til, hvordan man kan arbejde med det psykiske arbejdsmiljø for derigennem at forbedre både trivsel og indtjening.

Mobning på arbejdspladsen er udbredt. Ifølge en undersøgelse, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø står bag, angiver en ud af ni af de i alt 27.000 adspurgte, at de føler sig udsat for mobning på jobbet. Og der kan være flere grunde til at komme mobningen til livs. En godt psykisk arbejdsmiljø forbedrer nemlig ikke bare medarbejdernes trivsel, det øger også deres produktivitet.

Læs også: Dårligt arbejdsmiljø får ansatte til at sige op

For at forhindre mobning, har Videncenter for Arbejdsmiljø, som er en del af det førnævnte nationale forskningscenter, lanceret et nyt online værktøj, skriver arbejdsmiljøviden.dk.

Det online værktøj, der har fået navnet ’Hold mobning udenfor’, kan bruges på alle arbejdspladser. Værktøjet kommer blandt andet med forslag til, hvad man kan gøre for at opdage mobning. Desuden gives der en guide til, hvordan man forebygger og sætter ind over for mobning.

Download værktøjet her.

Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur(EU-OSHA) ønsker også at hjælpe virksomheder på vej mod et sundere arbejdsmiljø. Og i forbindelse med deres kampagne om håndtering af stress og andre risikofaktorer i arbejdsmiljøet, afholdes konferencen ’Psykisk arbejdsmiljø og produktivitet’. Her vil to forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø fortælle om og give inspiration til, hvordan man kan arbejde med det psykiske arbejdsmiljø for derigennem at forbedre både trivsel og indtjening.

Læs også: Guide dig til et bedre arbejdsmiljø

På konferencen vil to virksomheder desuden dele deres erfaringer med at skabe et bedre arbejdsmiljø, der både har ført til bedre arbejdsgange og mere tilfredse kunder og medarbejdere.

Tilmeld dig konferencen, der afholdes i oktober, her.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere