05.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Star Tour starter klimamål

Rejsebranchen skal være grønnere, mener Star Tour med ejeren TUI Group i ryggen. Derfor lancerer de nu en række mål til en mere miljørigtig rejsebranche.

Rejsebureauet Star Tours og ejerne bag – rejsekonglomeratet TUI Group – præsenterer nu med en række ambitiøse klimamål for rejseimperiet.

Læs også: Flyene oser stadig for meget

TUI Group arbejder, med COP21 i Paris i baghovedet. for en grønnere rejsebranche med mindre CO2 fra fly, grønnere hoteller og investeringer på 75 mio. kr. om året til lokalmiljøet på feriemålene.

”Rejsebranchen har et ekstra stort ansvar for at være ansvarlige i forhold til miljøet, fordi vi påvirker både klimaet og nærområderne ved destinationerne. Derfor vil vi blandt andet reducere 10 procent af CO2-udslippet fra vores fly (inden 2020, red.) og satse på grønnere hoteller”, siger Nikolai Johnsen, der er pressechef for Star Tour i Danmark. 

Tyske TUI Group, der sidste år omsatte for 140 mia. kr., vælger at implementere regelsættet nu for at lægge pres på beslutningstagerne, når COP21 løber af stablen fra den 30. november.  

"Vi håber med denne udmelding at vise politikerne, at vi som virksomhed er klar til at leve op til vores del af ansvaret. Politikerne kan ikke længere nøjes med at snakke om tingene. Nu skal de vise handling," siger Nikolai Johnsen. 

Læs også: Obama vil tvinge flybranchen til at skære i CO2-udledning

I 2010 var der sammenlagt 1,1 mia. turister på verdensplan. Det tal vil ifølge prognoser fra FN være steget til 1,8 mia. i 2030.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere