20.12.2019  |  Klima, miljø og energi

Stark: "Det skal være nemmere at bygge efter bæredygtige principper"

Ny undersøgelse fra Stark viser, at knap 69 procent af danskerne mangler kendskab til bæredygtige alternativer, når de skal købe byggematerialer. Derfor vil virksomheden nu uddanne danskerne i bæredygtighed.

Det kan være svært nok at vælge byggematerialer ud fra smag og funktionalitet, og med et stigende fokus på bæredygtighed er turen i byggemarkedet ikke blevet lettere.

Læs også: Gennembrud på vej: Byggeaffald skal genanvendes i nybyggerier

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Faktisk mener knap 68,7 procent af danskerne, at de mangler kendskab til bæredygtige alternativer, når de skal købe byggematerialer. Det viser en ny undersøgelse, som Stark står bag.

Næstefter "manglende kendskab" har de adspurgte svaret "svært at gennemskue" som den største udfordring ved bæredygtigt byggeri, skriver Stark i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen kommer efter et år, hvor klima og bæredygtighed for alvor er kommet på dagsordenen.

Derfor kommer det heller ikke bag på Britta K. Stenholt, administrerende direktør i Stark, at danskerne gerne vil bidrage til et mere bæredygtigt byggeri.

Behov for forenklede guides
Velviljen i befolkningen skal dog hjælpes på vej, og derfor er man er nødt til at undersøge, hvordan bæredygtige løsninger kan blive det naturlige valg, når der vælges byggematerialer, mener hun:

”Det skal være nemmere at bygge efter bæredygtige principper, både for den professionelle håndværker og den private selvbygger. Det er et af vores helt store fokusområder de kommende år. I dag findes der et hav af bæredygtighedscertificeringer, og det kan være svært at navigere i. Derfor har vi brug for forenklede guides og konkrete anbefalinger, som gør det lettere at bygge bæredygtigt. Samtidig skal vi styrke vores rådgivningsdel, så kunderne får hjælp til at vælge bæredygtigt”, siger Britta K. Stenholt.

Det er et kendt faktum, at byggeriet står for næsten 40 procent af den globale CO2-udledning årligt. Heraf kommer de 11 procent fra den indlejrede CO2 i byggematerialer, viser tal fra World Green Building Council (WorldGBC).

Af undersøgelsen fremgår det, at de adspurgte generelt er positivt stemt overfor bæredygtigt byggeri.

Således mener 62,7 procent, at det vil være en stor fordel for samfundet, miljøet og klimaet, hvis bæredygtigt byggeri vinder frem.

Læs også: Genbrug gør ikke nødvendigvis byggeriet dyrere

En anden interessant konklusion er, at 44 procent af de adspurgte ofte, meget ofte eller altid tænker på bæredygtighed, når de køber byggematerialer, hvilket er en lille stigning i forhold til samme måling sidste år.

- SMP

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere