09.12.2021  |  Samfund

Staten vil nu udstede grønne obligationer for milliarder

Til næste år skal det være muligt for virksomheder at købe grønne obligationer af staten. Indtægterne herfra skal dække udgifter for op mod 12 milliarder kroner.

Finansministeriet vil i 2022 gøre Danmark til et af de første lande i Europa, der skal udstede grønne statsobligationer. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Kort sagt er en statsobligation en måde, hvorpå staten låner penge. Ved de grønne obligationer vil indtægten dog være øremærket. Statens grønne obligation skal bidrage med 10-12 milliarder kroner årligt til at udvikle et finansielt marked for den grønne omstilling i Danmark, oplyses det blandt andet.

Læs også: Den grønne omstilling har sin pris

Ifølge Finansministeriet skal det komme danske virksomheder til gode, når deres grønne projekter skal finde investorer. De grønne statsobligationer skal nemlig være med til at sætte en høj standard for det danske grønne obligationsmarked.

Danica Pension, der aktuelt har omkring 17,3 milliarder kroner investeret i grønne obligationer, er positive over Finansministeriets udspil.

”Vi ønsker alle sammen at tage de rigtige skridt i retning af en bæredygtig udvikling. Her er det vigtigt, at staterne går forrest og viser signalet. Vi vil som investorer selvfølgelig bakke op om det og deltage aktivt i markedet herfra”, siger investeringsdirektør Poul Kobberup til avisen Nordvest Liv.

Et grønt finansmarked
Selv er finansminister Nicolai Wammen (S) glad for, at Danmark nu kan være med til at sætte en grøn dagsorden på det finansielle marked.

Læs også: Danmark begynder formodentlig at afsætte grønne statsobligationer i 2021

”Jeg er glad for, at Danmark kan præsentere et program for udstedelse af grønne statsobligationer, som ligger tæt op ad EU’s kommende lovgivning og som derfor kan bidrage til at udvikle et finansielt marked for den grønne omstilling i Danmark. På denne måde kan Danmark være med til at sætte en høj standard for grønne finansielle produkter i den finansielle sektor”, siger han.

Nationalbanken vil i de sidste uger af 2021 afholde møder med potentielle investorer med henblik på at kunne sælge de grønne statsobligationer i begyndelsen af 2022.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere