07.05.2018  |  Klima, miljø og energi

Storbryggeri rykker med megaordre på nulemissionslastbiler

Amerikanske Anheuser-Busch har bestilt op mod 800 brint-elektriske lastbiler fra Nikola Motor Company. Lastbilerne er udledningsfri, har en rækkevidde på mellem 800 og 1.900 km og kan tankes op på 20 minutter.

Et af USA’s største bryggerier, St. Louis-baserede Anheuser-Busch, hvis mest kendte produkt nok er den klassiske Budweiser, har sat sig for at opdatere hele sin flåde af langdistancekøretøjer, og det skal ske med miljøet for øje.

Læs også: Stena snart klar med 50 tons ellastbiler i Norge

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Selskabet har således indgået en aftale med Nikola Motor Company (NMC) omkring en bestilling på op mod 800 brint-elektriske lastbiler, hvoraf de første skal leveres i 2020. Den elektriske fremdrift gør lastbilerne 100 procent udledningsfri, og kombinationen med brændselsceller sørger for en rækkevidde på mellem 500 og 1.200 miles (800-1.900 km), og at vognene kan tankes op på 20 minutter.

Partnerskabet med NMC vil bidrage til opnåelsen af Anheuser-Buschs nyligt lancerede bæredygtighedsmål for 2025, der bl.a. indebærer at man vil reducere CO2-udledningen fra sin værdikæde med 25 procent. Her vil de 800 ellastbiler sænke udslippet fra logistikken med 18 procent, svarende til 13.000 personbiler om året.

Brint på vej frem
”Transportindustrien er klar til innovative løsninger og Nikola viser vejen med brint-elektriske nuludledningsegenskaber. Vi er meget spændte på de muligheder, vores partnerskab med dem kan tilbyde”, siger CEO for Anheuser-Busch, Michel Doukeris.

”Anheuser-Busch har en lang historie som investor i progressiv, bæredygtig teknologi, og vi er glade for partnerskabet, der vil skabe verdens største brintnetværk i USA. I 2028 forventer vi at have over 700 brintstationer i USA og Canada, og med bestillinger for næsten ni mia. dollars (ca. 55 mia. kr., red.), så bygger vi til ordrer og ikke bare i spekulation, så vi er meget spændte på fremtiden”, supplerer CEO for NMC, Trevor Milton.

Læs også: Eksperter: Biogas kan bane vejen for grøn transport

I slutningen af 2017 meddelte Anheuser-Busch, der er en del af verdens største bryggerikoncern, AB InBev, at man har bestilt 40 Tesla Semi, ligesom man har annonceret en overgang til vedvarende energi i produktionen til hjemmemarkedet.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere