06.11.2014  |  Kommunikation

Svanemærket er en god investering

En ny undersøgelse fra Nordisk Ministerråd viser, at virksomheder opnår mange fordele ved at svanemærke produkter og serviceydelser.

Om Svanemærket

Svanemærket har eksisteret siden 1989 i de nordiske lande.

Et af de særlige kendetegn ved Svanemærket er, at hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering er med i vurderingen, når kravene til svanemærkede produkter fastsættes.

I løbet af fem år er udvalget af svanemærkede produkter og serviceydelser i Danmark fordoblet.

Torsdag den 6. november kan Svanemærket fejre 25 års fødselsdag. I de 25 år, Svanemærket har eksisteret, har forbrugerne i Norden haft mulighed for at gøre forbruget mere miljøvenligt på en overskuelig måde. Og denne mulighed er kommet både forbrugere, miljø og virksomheder til gavn.

”Jeg er glad for at se, at der kommer stadig flere svanemærkede produkter på hylderne, så vi nu er oppe på over 8.000 produkter. Virksomheder kan se fordelen ved at have et miljømærke på deres produkter og tjenester, som mange forbrugere går efter. Jeg håber, at endnu flere virksomheder vil få øjnene op for, at det kan betale sig at svanemærke deres varer”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Læs også: Svanemærket. 25 år for miljø og mennesker

En ny undersøgelse fra Nordisk Ministerråd konkluderer, at det er en god investering for virksomheder at være svanemærket. I undersøgelsen peger flere virksomheder på, at Svanemærket er med til at generere innovation, øge kundernes interesse, reducere ressourceforbruget og gøre det nemt at kommunikere virksomhedens miljømæssige arbejde.

I Danmark findes svanemærkede produkter inden for 46 forskellige grupper – lige fra sæbe og legetøj til svanemærkede serviceydelser som rengøring, trykkeri og hoteller. Men ifølge Kirsten Brosbøl skal Svanemærket udbredes endnu mere:

”Rigtig mange forbrugere kigger allerede efter svanen, når de skal købe rengøringsmidler, vaskepulver eller plejeprodukter. Til gengæld er det langt fra alle, der ved, at en lang række andre produkter også kan findes i svanemærkede udgaver, og at hele butikker kan blive udstyret med svanen. Den viden skal vi have udbredt, så vi kan sætte endnu mere skub i efterspørgslen på miljømærkede varer og den grønne omstilling”, siger Kirsten Brosbøl.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere