06.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Sverige hæver miljø- og klimabudgettet med milliarder

Sveriges regering, med klimaminister Isabella Lövin i spidsen, vil i 2018 bruge yderligere 2,8 milliarder svenske kroner på den grønne omstilling.

Sverige har i løbet af 2017 markeret sig som verdens klimaduks med yderst ambitiøs klimapolitik og –lovgivning. Og landet fortsætter ned ad den grønne sti.

Nyeste tiltag er, at regeringen, med klimaministeren Isabella Lövin i spidsen, vil forøge dets miljø- og klimabudget med 2,8 milliarder svenske kroner, svarende til cirka 2,2 milliarder danske kroner, skriver DR.

”I dag præsenterer vi de største investeringer nogensinde på udviklingen af et grønt samfund”, siger klima- og bistandsminister Isabella Lövin fra Miljöpartiet (MP).

El-køretøjer er den grønne vej frem
Der er blandt andet sat penge af til, at elcykler og –knallerter kan blive billigere. En ny fond skal befordre de to typer el-køretøjer – noget som vil koste den svenske stat cirka 275 millioner svenske kroner.

Sidste år blev der i Sverige solgt cirka 45.000 elcykler, hvilket svarer til syv procent af det samlede antal solgte cykler. Med den nye fond forventes det tal at stige til 15 procent, hvilket er samme niveau som i Tyskland.

Derudover vil Sverige også investere i at fremme el- og hybridbiler.

Læs også: Sverige med i klimakoalition – Danmark mangler

De ekstra 2,8 milliarder skal være en del af klimabudgettet for 2018, og generelt skal tiltagene implementeres hurtigst muligt:

”Klimaforandringerne er her, og de er her nu”, siger Isabella Lövin.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere