15.01.2019  |  Samfund

Tech-ambassadør: Tech-selskaberne skal involveres i ansvarlig brug af teknologi

Virksomhederne skal tage mere ansvar på sig, men det kan ikke overlades til dem alene. De offentlige myndigheder skal i højere grad være en del af beslutningsprocessen, når det gælder it-udviklingen, mener dansk Tech-ambassadør.

”Det skal ikke overlades til industrien selv at definere vilkårene for, hvordan den nye teknologi skal udrulles. Det skal foregå i samarbejde med offentlige myndigheder”, siger den danske Tech-ambassadør, Casper Klynge, til Ritzau.

Læs også: Verdens mest klimaambitiøse virksomheder er fundet

Casper Klynge tiltrådte for cirka halvandet år siden stillingen som den første danske ambassadør nogensinde for teknologi og digitalisering.

Fokus på regulering af teknologi til CES19
Tech-ambassadøren var for nyligt på CES, der er verdens største messe for forbrugerteknologi, i Las Vegas, USA. Og han kom ikke på grund af alle de nye gadgets:

”Vi er her ikke for at kigge på rullende tv. Vi er her for at snakke med de andre lande og snakke med de store virksomheder. Vi arbejder på at skabe en koalition mellem lande og virksomheder om ansvarlig tilgang til teknologi”, siger Tech-ambassadøren til Ritzau og tilføjer:

”Det handler om et større samfundsansvar i den private sektor og også om at hjælpe vores beslutningstagere med at få en balanceret tilgang til teknologien”.

For det er samtidig et problem, at de folkevalgte beslutningstagere har svært ved helt at forstå omfanget af såvel muligheder som udfordringer i den teknnologiske udvikling.

Åbne arme og kold skulder
Casper Klynge brugte messen på at indgå dialoger med store it-firmaer som Facebook om læk af data, misbrug af platforme, underminering af valg, deling af misinformation eller terrormateriale.

" Vi forsøger at sige til virksomhederne, at den slags er uacceptabelt, at vi forventer, at de tager et medansvar," siger Tech-ambassadøren til Ritzau.

Casper Klynge peger på, at det er helt centralt for hans virke som tech-ambassadør at tage "...de samtaler ind i virksomhedernes hovedkvarterer". Det vil nogle virksomheder gerne være med til og nogle efterspørger ligefrem en samtalepartner om udfordringerne.

"Nogle af de skandaler, der har været med datasikkerhed, har flyttet tankegangen - ikke bare i befolkningen, men også i nogle af hovedkvartererne," siger han.

Læs også: Ekspertpanel skal hjælpe Ørestad-virksomheder med verdensmålene

Den anden ende af spektret findes dog også, med virksomheder, der mener, at det ikke er deres ansvar, hvis nogen misbruger deres produkter. Og så er der de virksomheder, som bare helst vil være i fred og foretrækker et ikke-reguleret område.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere