07.09.2015  |  Strategi & ledelse

UK stopper grøn støtte – rammer dansk erhvervsliv

Den britiske regering har besluttet at trække sektorstøtten til grønne tiltag tilbage. Det vil ramme danske virksomheder på pengepungen.

Den konservative regering under premierminister David Cameron har på kort tid udfaset en grøn støtteordning, der siden 2001 har givet tilskud til grønne virksomheder i Storbritannien.

Den prioritering rammer nu en række danske virksomheder for et trecifret millionbeløb, skriver Finans.dk. Blandt andet mister Dong indtægter for mellem 169 og 217 mio. kr., vurderer Finans.dk, mens Energi Danmark mister 45-50 mio. kr.

læs også: Dobbelt op på miljøstøtte siden 2010

Det har sendt chokbølger i gennem virksomhederne, der står med en klækkelig ekstraregning.

”Man kunne forstå det, hvis det var Grækenland eller Italien. Der har man set noget lignende. Men England har et stærkt juridisk system. Det er det, der virkelig er kommet bag på markedet”, siger Jørgen Holm Westergaard, adm. direktør i Energi Danmark.

Læs også: Dong bliver eneejer af gigantisk britisk havvindmølleprojekt

Virksomheden overvejer nu et søgsmål mod den britiske stat, forklarer Jørgen Holm Westergaard.

”Vi kigger på, om man skal køre en retssag mod den engelske stats selskab Ofgem (det britiske svar på Energitilsynet, red.)”, siger han.

Dong, der er den største operatør af havvindmøller i Storbritannien, forventer dog fortsat at modtage støtte til opførelsen af havvindmølleparker, oplyser virksomheden til Finans.dk.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere