12.12.2018  |  Samfund

Unge i Horsens fortjener en chance

Indhold fra partner Hvad er dette?

Opskriften på et succesrigt lærlinge-forløb hos DAT-Schaub - Horsens, er troen på, at de unge fortjener en chance og troen på, at de kan.

1. oktober startede syv unge som lærlinge på DAT-Schaub i Horsens. Hvis de unge gennemfører lærlingeuddannelse hos DAT-Schaub, får de om 1½ år papir på deres uddannelse som tarmrensere.

Det lå ellers ikke i kortene hos de unge. Hverken drømmen om at blive tarmrenser, men efterhånden heller ikke troen på en fremtid med uddannelse og job. Flere af de unge kommer nemlig fra en baggrund med kriminalitet og misbrug som en del af hverdagen.

Hverdag med faste rammer

For 20-årige Magnus Buch Sørensen betyder den nye tilværelse som lærling i DAT-Schaub først og fremmest en hverdag med faste rammer.

- For mig er det vigtigt at have noget at stå op til. Det kan godt være, at jeg ser knapt så rosenrødt på mit nye job, når vækkeuret ringer klokken fem om morgenen. Men når først jeg kommer herud, ser jeg helt anderledes på det. Det betyder alt for mig at have de faste rammer og vide, at der er nogen, der tror på mig, siger han.

Samarbejder med jobcentret

To gange om året ansætter DAT-Schaub voksenlærlinge. Det foregår i et samarbejde med det lokale jobcenter, som har kontakten til de jobsøgende unge mennesker, blandt andet gennem Nytteindsatsen. Det er også jobcentret, som arrangerer informationsmøderne hos DAT-Schaub, hvor de unge kan komme og høre mere om virksomheden og uddannelsen.

- Jobcenteret har skaffet os mange gode kandidater til voksenlærlingeuddannelsen i denne omgang. Vi har haft samtaler med alle dem, som efter informationsmødet tilkendegav, at de gerne vil arbejde hos os. Og det er på den baggrund, at vi har valgt de syv ud, konstaterer Henrik Rafn, talsmand og ansvarlig for lærlingene hos DAT-Schaub.

Rummelighed giver mening

DAT-Schaub ser ifølge Henrik Rafn på mennesket og ikke det, de har med i bagagen.

- Det betyder noget for os at være en rummelig virksomhed, for det gør hverdagen og arbejdet både sjovere og mere meningsfuldt. Vi tror også på, at de her unge fortjener en chance. Så det eneste, vi kræver af dem, er, at de møder op, siger han.

Vil du og din virksomhed gerne vide mere om voksenlærlingeordningen og dine muligheder for at ansætte voksenlærlinge? Så ring til jobcentret på 76 29 48 01. Vi kan også rådgive om, hvordan du arbejder med CSR og styrker din virksomheds sociale profil.

***

FAKTA

DAT-Schaub er Danmarks største naturtarm-virksomhed. Virksomheden står for produktion og bearbejdning af svinetarme til alle slagtervirksomheder i Danmark, samt slagterier i Tyskland, Sverige, Polen, England, Frankrig og USA.

DAT-Schaub i Horsens beskæftiger 150 mænd og kvinder.

DAT-Schaub er det eneste sted i Danmark, hvor du kan uddanne dig til tarmrenser. Uddannelsen varer et år og seks måneder og er et af de ældste håndværksfag i Danmark.

Nytteindsatsen er et værktøj inden for beskæftigelsesområdet, der skal understøtte de lediges vej tilbage til arbejdsmarkedet. Det understøttende består blandt andet i, at jobcentret sætter rammer for de ledige ud fra tanken om, at de, der kan arbejde, skal.

Rammerne i Nytteindsatsen består i faste mødetider og aftaler med jobcentret samt udførelsen af samfundsnyttige opgaver hos offentlige arbejdsgivere. Det er en betingelse, at opgaverne ligger ud over det normerede niveau hos de pågældende offentlige arbejdsgivere.

Jobcenteret har skaffet os mange gode kandidater til voksenlærlingeuddannelsen. Vi har haft samtaler med alle dem, som efter informationsmødet tilkendegav, at de gerne vil arbejde hos os. Og det er på den baggrund, at vi har valgt de syv ud, siger Henrik Rafn, talsmand og ansvarlig for lærlingene hos DAT-Schaub.

Det betyder noget for os at være en rummelig virksomhed, for det gør hverdagen og arbejdet både sjovere og mere meningsfuldt. Vi tror også på, at de her unge fortjener en chance. Så det eneste, vi kræver af dem, er, at de møder op.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere