21.07.2017  |  Kommunikation

Unilever og UN Women vil udrydde kønsstereotyper i reklamer

Et partnerskab mellem Unilever og UN Women vil komme kønsstereotypiske portrætteringer i reklamer til livs. Flere store virksomheder som Facebook, Google og Microsoft har tilsluttet sig alliancen.

Dagligvareproducenten Unilever er gået sammen med FN-organisationen UN Women med det formål at komme kønsstereotyper til livs i reklamer, skriver Sustainable Brands. Partnerskabet har fået navnet Ustereotypisk Alliance, og flere store virksomheder har tilsluttet sig, herunder Facebook, Alibaba, AT&T, Google, Microsoft og Twitter.

Ustereotypisk Alliance blev etableret for konkret at henvende sig til ledere over hele verden og på tværs af virksomheder og industrier, for på den måde at gøre noget ved den måde køn bliver stereotypiseret gennem marketing og reklamer.

”Stereotyper reflekterer nogle dybt indlejrede idéer om feminisme og maskulinitet. Negative og underminerende forestillinger om kvinder og piger er en af de største barrierer for kønslighed, og vi er nødt til at gøre noget for at ændre de stereotype forestillinger, hvor end de forekommer”, siger adm. direktør for UN Women, Phumzile Mlambo Ngcuka, til Sustainable Brands. Hun tilføjer:

”Annoncer og reklamer er i særdeleshed magtfulde og derfor gode steder at tage fat for at ændre opfattelser og påvirke sociale normer. UN Women er glade for at alliere sig med betydningsfulde industrigiganter for at udfordre og avancere den måde, hvorpå kvinder bliver repræsenteret i reklameverdenen”, siger hun.

Kvinder er kun kloge i tre procent af reklamerne
Ifølge Unilevers direktør for marketing og kommunikation, Keith Weed, handler det ikke kun om god morale, når reklamer skal blive mere kønsnuancerede. Det er også bedre branding og sælger bedre, når virksomheder viser mange forskellige former for femininitet og maskulinitet.

Konklusionen kommer fra en nylig Unilever-undersøgelse. Undersøgelsen viste, ifølge Sustainable Brands, at 40 procent af de adspurgte kvinder på ingen måde kunne relatere til de kvinder, de ser i de fleste reklamer. Undersøgelsen viste også, at 50 procent af de analyserede reklamer – på tværs af brands og lande – viste et negativt eller forældet kvindebillede, mens kun tre procent af reklamerne viste kvinder, der var kloge eller sjove.

”Der er sket fremskridt i vores branche, men ikke fremskridt, der er store nok. Vores arbejde er ikke færdigt og vellykket, før vi aldrig mere ser en reklame, der underminerer eller begrænser kvinder og mænds rolle i samfundet”, siger Keith Weed til Sustainable Brands.

Læs også: Fortsat fremskridt for Unilevers bæredygtige vækst

Ustereotypisk Alliances første møde var i juni ved Cannes Lions Festival, hvor der blev diskuteret strategier for det videre arbejde. Alliancen blev lanceret et år efter Unilevers eget initiativ mod kønsstereotyper, der handler om at alle Unilevers brands verden over udelukkende skal være nuanceret i sin fremstilling af køn i reklamer.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere