Unilever og UN Women vil udrydde kønsstereotyper i reklamer

Et partnerskab mellem Unilever og UN Women vil komme kønsstereotypiske portrætteringer i reklamer til livs. Flere store virksomheder som Facebook, Google og Microsoft har tilsluttet sig alliancen.

Det skal være slut med stereotype fremstillinger af køn i reklamer, mener en række store, globale virksomheder. .

21.07.2017

CSR.dk

Dagligvareproducenten Unilever er gået sammen med FN-organisationen UN Women med det formål at komme kønsstereotyper til livs i reklamer, skriver Sustainable Brands. Partnerskabet har fået navnet Ustereotypisk Alliance, og flere store virksomheder har tilsluttet sig, herunder Facebook, Alibaba, AT&T, Google, Microsoft og Twitter.

Ustereotypisk Alliance blev etableret for konkret at henvende sig til ledere over hele verden og på tværs af virksomheder og industrier, for på den måde at gøre noget ved den måde køn bliver stereotypiseret gennem marketing og reklamer.

”Stereotyper reflekterer nogle dybt indlejrede idéer om feminisme og maskulinitet. Negative og underminerende forestillinger om kvinder og piger er en af de største barrierer for kønslighed, og vi er nødt til at gøre noget for at ændre de stereotype forestillinger, hvor end de forekommer”, siger adm. direktør for UN Women, Phumzile Mlambo Ngcuka, til Sustainable Brands. Hun tilføjer:

”Annoncer og reklamer er i særdeleshed magtfulde og derfor gode steder at tage fat for at ændre opfattelser og påvirke sociale normer. UN Women er glade for at alliere sig med betydningsfulde industrigiganter for at udfordre og avancere den måde, hvorpå kvinder bliver repræsenteret i reklameverdenen”, siger hun.

Kvinder er kun kloge i tre procent af reklamerne
Ifølge Unilevers direktør for marketing og kommunikation, Keith Weed, handler det ikke kun om god morale, når reklamer skal blive mere kønsnuancerede. Det er også bedre branding og sælger bedre, når virksomheder viser mange forskellige former for femininitet og maskulinitet.

Konklusionen kommer fra en nylig Unilever-undersøgelse. Undersøgelsen viste, ifølge Sustainable Brands, at 40 procent af de adspurgte kvinder på ingen måde kunne relatere til de kvinder, de ser i de fleste reklamer. Undersøgelsen viste også, at 50 procent af de analyserede reklamer – på tværs af brands og lande – viste et negativt eller forældet kvindebillede, mens kun tre procent af reklamerne viste kvinder, der var kloge eller sjove.

”Der er sket fremskridt i vores branche, men ikke fremskridt, der er store nok. Vores arbejde er ikke færdigt og vellykket, før vi aldrig mere ser en reklame, der underminerer eller begrænser kvinder og mænds rolle i samfundet”, siger Keith Weed til Sustainable Brands.

Læs også: Fortsat fremskridt for Unilevers bæredygtige vækst

Ustereotypisk Alliances første møde var i juni ved Cannes Lions Festival, hvor der blev diskuteret strategier for det videre arbejde. Alliancen blev lanceret et år efter Unilevers eget initiativ mod kønsstereotyper, der handler om at alle Unilevers brands verden over udelukkende skal være nuanceret i sin fremstilling af køn i reklamer.

-CHM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

5 gode grunde til at fortsætte med ESG

24.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Retorisk Lederskab

21.03.2025CSR.dk

Veksler klimapoint til flyrejser: SAS anklages for grov greenwashing

25.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

S3: Fra filantropi til strategi gennem partnerskab

10.02.2025Denteks A/S

Sponseret

Danske hoteller skal være mere omkostningseffektive end nabolandene for at tjene på erhvervsturisme

22.01.2025CSR.dk

Forbrugerombudsmanden politianmelder flyselskabet KLM for vildledende udsagn om bæredygtighed

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Etisk Handel Danmark
Event
Styrk dit arbejde med globale værdikæder og din ESG-rapportering gennem partnerskaber

Hvordan håndterer du de stigende krav til ESG-rapportering og due diligence?

Dato

03.04.2025

Tid

08:30

Sted

Rambøll Head Office Hannemanns Allé 53, 2300 København

Comm2ig
Webinar
Webinar: Transformer dit forbrug fra lineært til cirkulært i dit it-indkøb

Kom til webinar med Comm2ig, hvor du kan høre om arbejdet med bæredygtighed i en it-virksomhed, om Remanufactoring, e-affald, levetidsforlængelse, samt dine muligheder for at transformere dit forbrug fra lineært til cirkulært. Er adfærd og vaner den største barriere?

Dato

03.04.2025

Tid

10:00

Sted

Microsoft Teams

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online