20.10.2022 | Klima, miljø og energi
Velliv indgår i stort, europæisk miljøpartnerskab
Velliv vil være bedst indenfor bæredygtighed, men har haft lang vej foran sig. Med et nyt partnerskab blandt finansielle virksomheder vil pensionsselskabet sætte handling bag ordene og arbejde for bevare europæisk og global biodiversitet.
Finance for Biodiversity Pledge vil fungere som en ledestjerne for Vellivs miljøarbejde, siger Sandra Metoyer. Foto: 123RF
Sammen med 110 andre europæiske finansielle virksomheder har danske Velliv indgået partnerskabet Finance for Biodiversity Pledge. Pensionsselskabet forpligter sig dermed til at sætte konkrete mål for, hvordan de kan gøre en positiv indsats for biodiversiteten.
”Skal vi løse klimakrisen og sætte en prop i tabet af biodiversitet, bliver vi nødt til at arbejde tæt sammen og finde fælles løsninger. Det er netop derfor, at vi nu tilslutter os 110 europæiske finansielle investorer under paraplyen af Finance for Biodiversity Pledge,” siger Sandra Metoyer, der er chef for bæredygtige investeringer i Velliv, i en pressemeddelelse.
Tidligere har Børsen berettet, hvordan Velliv har ligget i bund blandt danske pensionsselskaber, når det kommer til bæredygtighed. Men den statistik ønsker Velliv nu at gøre op med.
“Vi ligger ikke der, hvor vi gerne ville ligge. Vi er blevet forsinket på en række tiltag, men vi har en ny klimastrategi på vej og begynder at få godkendt en række nye tiltag,” udtalte Sandra Metoyer i den forbindelse til Børsen.
Læs også: Rapport: Flere pensionsselskaber nøler med aktivt ejerskab
Senest næste år vil Velliv udmelde, hvilke målsætninger selskabet vil arbejde efter på området biodiversitet og fra 2024 rapportere på sin indsats og resultater, som de 111 virksomheder har aftalt det. Derudover forpligter medlemmerne sig til at arbejde for biodiversiteten gennem samarbejde, vidensdeling, dialog såvel som påvirkning af selskaber i investeringsporteføljen.
”Med tilslutningen til Finance for Biodiversity Pledge har vi fået en klar ledestjerne for vores arbejde med biodiversitet. Nu handler det om at få specificeret vores målsætninger og indgå i dialog med vores samarbejdspartnere. Jeg håber, at vores kollegaer i den danske pensionsbranche vil bakke op om og tilslutte sig initiativet. Sammen er vi meget stærkere,” forklarer Sandra Metoyer.
Til sammen forvalter partnerskabets 111 medlemmer cirka 121.000 milliarder danske kroner.
- KCP
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.