26.11.2021  |  Samfund

Velux-ejer vil investere i bæredygtigheds-startups

En milliard kroner skal sendes ud i nye virksomheder, som kan gøre byggeriet grønnere.

Med venturefonden Kompas vil VKR Holding over de kommende ti år bruge en milliard kroner på at investere i startups, der leverer bæredygtige løsninger til byggebranchen.

“Vi mener, at vi har en forpligtelse til at være med til at præge udviklingen i byggebranchen i en mere bæredygtig retning, og så vil vi selvfølgelig også gerne have et finansielt afkast af vores investering,” siger Mads Kann-Rasmussen til Børsen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kompas vil lede efter 20 iværksætter-virksomheder at sætte milliarden i. De skal gerne udvikle hard- eller software med fokus på grønnere byggeprocesser eller -materialer, eller mere energieffektiv drift af bygninger.

Læs også: Startups og store virksomheder skaber resultater sammen    

Kompas kommer ifølge Børsen på markedet i en situation, hvor der både er mange iværksættere og mange investeringsparate kapitalejere om buddet, og prisen for ejerandele i startups er steget. Så målet om 20 virksomheder er mindre end den oprindelige idé for Kompas, som var 30 virksomheder.

Kompas’s direktør, Sebastian Peck, er ifølge Børsen dog sikker på, at den nye venturefond vil kunne finde og købe sig ind i gode startups – på trods af den øgede konkurrence. Især fordi de har et specialiseret fokus og er så nært forbundet med virksomhederne Velux og Dovista, at Kompas kan tilbyde adgang til deres viden og knowhow.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere