08.03.2016  |  Samfund

Vi skal arbejde smartere og mere effektivt med CSR

Indhold fra partner Hvad er dette?

De store forandringer på den danske og internationale arena, stiller krav til måden vi arbejder på. Mette Boye, nytiltrådt direktør i Dansk Initiativ for Etisk Handel, stiller skarpt på udfordringer i dag med opfordring til at arbejde smartere og bedre.

Det sidste års tid har det danske og internationale CSR landskab været under forandring. I Danmark har vi oplevet massive spareplaner blandt udviklings og civilsamfundsorganisationer. Nye rapporteringskrav ramte dansk erhvervsliv samtidig med, at Rådet for Samfundsansvar lukkede. I internationalt regi introducerede FN 17 nye universelle bæredygtighedsmål, som samler sig om langsigtede mål for social, økonomisk og miljømæssig udvikling.

For Mette Boye, Direktør i Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), understreger den seneste tids forandring i Danmark og det internationale samfund, at selvom verden er blevet mindre, er ansvaret for at skabe bæredygtig udvikling blevet større. ”De nye CSR dagsordener fremhæver, at vi har et fælles ansvar for at skabe positiv forandring, og det kalder på, at vi arbejder smartere og mere effektivt,” påpeger Mette Boye, der siden 1. december 2015 har slået tonen an i DIEH.

Stærke alliancer kan bane vejen
Spørgsmålet er så, hvordan vi kan arbejdere smartere og mere effektivt? Ifølge Mette Boye, der har en fortid i Forbrugerrådet Tænk og på den politiske scene på Christiansborg, skal både danske og internationale virksomheder og organisationer i højere grad end tidligere pulje deres kompetencer og udveksle erfaringer. ”Vi må ikke lade os slå ud af de politiske nedskæringer og nedprioriteringer. Det er en virkelighed vi må forholde os til og sammen finde nye løsninger på i tværfagligt samarbejde,” tilføjer Mette Boye.

Den kommende strategi i DIEH tager netop udgangspunkt i dette forhold, og der er bred opbakning blandt medlemmerne til at tage aktiv del i hinandens udfordringer for at styrke forretningsdrevet CSR. For Mette Boye er stærke alliancer og samarbejde et særkende, der kan styrke Danmark på den internationale CSR scene. ”Vi skal huske, at ude i verden betragtes Danmark som et foregangsland hvad angår arbejdstager- og menneskerettigheder. Vi må ikke tage denne arv for givet. Det er en kulturskat, som er opbygget af danske virksomheder, fagbevægelsen, myndigheder, interesse- og forbrugerorganisationer gennem årtier”. Mette Boye peger på, at den danske samarbejdskultur er meget anvendelig til at løse de udfordringer, vi netop oplever på den globale CSR-scene, hvor erhvervsliv og civilsamfundsorganisationer kan berige hinanden, og udvikling og vækst kan fungere i stærkere harmoni.

State of Ethical Trading i Danmark
Der er god grund til at fremhæve de gode danske eksempler og strategiske partnerskaber, som vi i stigende grad oplever i Danmark. De kan både være til inspiration for andre og demonstrere konkrete løsninger på aktuelle problemer. Det er en af årsagerne til, at DIEH om kort tid udgiver publikationen: State of Ethical Trading. Rapporten tager temperaturen på etisk handel i Danmark og kaster lys på udfordringer, tendenser og nævneværdige indsatser inden for etisk handel, der har fundet sted på den danske CSR scene i 2015.

Lanceringen af State of Ethical Trading finder sted på en konference på Børsen d. 20. april 2016 med aktuelle debatter med deltagelse af førende politikere, dansk erhvervsliv og civilsamfundsorganisationer.

Invitation til State of Ethical Trading på Børsen

Mere fra Etisk Handel Danmark

Etisk Handel Danmark

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Etisk Handel Danmark er den samlende platform for virksomheder og organisationer, der arbejder for ansvarlig handel og bæredygtig udvikling. Vi styrker viden og samarbejde om samfundsansvar og bæredygtighed i globale værdikæder, fordi handel skal respektere menneskerettigheder og tage hensyn til miljø og klima. Etisk Handel Danmark står bag videnscenter for bæredygtige værdikæder, akademi for etis…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere