20.01.2016  |  Samfund

WEF-pris til Hollywoodstjerne: DiCaprio taler for grøn energi

Leonardo DiCaprio langede ud efter brugen af fossile brændstoffer i takketale, da World Economic Forum gav ham prestigefyldt pris. Sammen med skuespilleren blev blandt andre den danske kunstner Olafur Eliasson også hyldet.

World Economic Forum (WEF) tyvstartede i går aftes sit årlige møde, nr. 46 i rækken, i Davos, Schweiz. WEF’s hovedmål er at forbedre verdens tilstand og hvert år uddeles prisen ’Crystal Awards’ til kunstnere, der bidrager til dette. I år gik prisenerne til skuespilleren Leonardo DiCaprio, rapperen Will.i.am, den kinesiske skuespillerinde Yao Chen og den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Det skriver TV2.

Læs også: Danmark vinder international grøn pris

Fossile brændstoffer skal blive i jorden
Olafur Eliasson fokuserede på kunst og kultur i sin takketale. Og så præsenterede han sin nye mobiltelefonoplader, der kører på solenergi. Den er på mange måder en videreudvikling af et hans tidligere projekter, solcellelampen Little Sun, som han i øvrigt havde om halsen under sin tale. Begge er i høj grad målrettet områder på Jorden, hvor elektricitet er svært eller slet ikke tilgængeligt.

Musikeren Will.i.am fortalte om vigtigheden i at hjælpe og inspirere udsatte børn og unge til at blive verdens ledere og løse verdens problemer – og på den måde skabe en positiv udvikling i ghettoer og socialt belastede områder. Noget han selv arbejder og kæmper for i sin fond.

Afslutningsvis kom DiCaprio på scenen. Ligesom de andre modtagere af den prestigefyldte pris, arbejder han for at forbedre verden med sine evner, penge og sin stemme. I sin takketale fokuserede han på verdens klimaproblemer – og tonen var skarp.

Den filmaktuelle skuespiller lagde ud med at referere til præsident Obama, der for nylig udtalte, at de der fortsat vil benægte de videnskabelige beviser på klimaændringer, vil stå alene og samtidig lide økonomiske tab.  

DiCaprio understregede endvidere, at planeten kun kan reddes ved at stoppe al brug af fossile brændstoffer. ”Leave it in the ground where it belongs”, sagde han.

Derudover kom Leonardo DiCaprio ind på vigtigheden af divestment - en bevægelse, der arbejder på at dirigere investeringer væk fra ”sorte” energikilder som kul, olie og gas og i stedet over mod vedvarende, grønne energikilder som eksempelvis vindkraft. Han nævnte blandt andre Bill Gates som én, der er involveret i divestment og med ordene ”I ask you to join them” opfordrede DiCaprio verden til at stå sammen.

Hør alle takketalerne her.

Læs også: Billioner på vej væk fra kulinvesteringer

Den fjerde industrielle revolution
Mødet i Davos løber af stablen fra den 20. til den 23. januar og har i år temaet ’Den fjerde industrielle revolution’. Cirka 2500 toppolitikere og økonomer deltager i mødet, heriblandt mere end 40 stats- og regeringschefer, blandt andre FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, den britiske premierminister, David Cameron, og USA’s vicepræsident, Joe Biden.

Fra Danmark deltager erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) samt en række virksomheder, heriblandt Mærsk, Danske Bank, Dong, Novo Nordisk og Vestas.  

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere