01.07.2014  |  Kommunikation

Aarhus kan ikke længere kalde sig for en Fairtrade-by

Aarhus Kommune har ikke længere status som Fairtrade-by. Faktisk har Aarhus Kommune ikke været en officiel del af Fairtrade-ordningen siden 2012, selvom det modsatte står på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Aarhus Kommunes skriver på sin hjemmeside, at Aarhus er officiel Fairtrade-by. Det samme skriver Fairtrade-mærket på sin hjemmeside. Her er Aarhus nævnt sammen med fem andre officielle Fairtrade-byer. 

Læs også: Lettelse i Fairtrade-kommunen Aarhus

At Aarhus er officiel Fairtrade-by stemmer dog ikke overens med Aarhus Kommunes afdeling for indkøb og udbud. I følge denne afdeling har Aarhus Kommune ikke været en officiel del af Fairtrade-ordningen siden 2012, da en ansøgning om en forlængelse af status som Fairtrade-by blev sat i bero på grund af en klagesag fra en borger. Det skriver jyllands-posten.dk. 

Borgerlige imod genansøgning
Ifølge en nylig undersøgelse foretaget af et engelsk forskerhold fra University of London forbedrer Fairtrade ikke levevilkårene for de fattigste i landdistrikterne i Etiopien og Uganda. Lønningerne hos arbejderne i Fairtrade-produktioner er endvidere lavere end hos deres kolleger, der arbejder i konventionel kaffe-, te- og blomsterproduktion.

Resultaterne fra omtalte undersøgelse fik hele den borgerlige fløj i Aarhus Kommune til at kræve, at kommunen stoppede med at være en del af ordningen hurtigst muligt.

Venstre udarbejdede endda et beslutningsforslag, hvor partiet blandt andet foreslog at droppe ordningen.

Læs også: Fairtrade overvejer at ændre koncept

Forslaget er dog ikke sendt endnu, og konfronteret med oplysningerne om, at Aarhus ikke har været Fairtrade-by siden 2012, siger medlem af Aarhus Byråd Lene Horsbøl (V):

”Nu kan vi jo vende det på den måde, at vi sikrer os, at kommunen ikke genansøger om at være Fairtrade-kommune. Den udmelding, jeg har fået fra Socialdemokraterne, er, at man vil genansøge om det”, siger Lene Horsbøl til Jyllands Posten og fortsætter:

"Når det både står på kommunens hjemmeside og på Fairtrades hjemmeside, så har man jo heller ikke en chance for som menigt byrådsmedlem at vide det, hvis det er det signal, kommunen sender på vores hjemmeside". 

- JDN

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere