29.09.2021  |  Strategi & ledelse

Bank vil hjælpe kunderne i gang med bæredygtighedsrapportering

En flodbølge af nye, grønne krav fra kunder, investorer og myndigheder er på vej til danske virksomheder. Det vil Arbejdernes Landsbank hjælpe sine kunder med at komme på forkant med og tilbyder derfor adgang til nyt digitalt rapporteringsværktøj fra teknologivirksomheden Valified.

Professionelt arbejde med grøn og bæredygtig omstilling bliver et stadigt vigtigere konkurrenceparameter blandt virksomheder, der bliver mødt med stigende krav om rapportering. Det aspekt vil Arbejdernes Landsbank hjælpe sine erhvervskunder med gennem den digitale platform Valified.

”Manglende ESG-rapportering kan i fremtiden gøre det svært for virksomheder at bevare deres konkurrencekraft, men netop rapportering kan tage pusten fra mange små og mellemstore virksomheder, som har brug for en håndsrækning. Vi vil gerne understøtte og gøre det nemmere for vores erhvervskunder at komme godt i gang, så de bliver bedre rustet til fremtiden”, siger projektchef for samfundsansvar og bæredygtighed i Arbejdernes Landsbank Maria B. Rasmussen.

Læs også: Bankers erhvervsrådgivere skal klædes på til grøn rådgivning

Platformen skal gøre det muligt for bankens kunder at registrere og opdatere ESG-data samt oplysninger om bæredygtighed f.eks. konkrete klima- og miljødata og politikker på området.

”Data kan nemt anvendes af virksomheden til at oprette en digital bæredygtighedsrapport, som virksomheden kan dele med banken, investorer, kunder og myndigheder”, fortsætter Maria B. Rasmussen.

Bor ikke i et glashus
Flere af bankens erhvervskunder har allerede fået adgang til værktøjet, og i løbet af efteråret får endnu flere virksomhedskunder mulighed for at komme på platformen. Det er gode nyheder, mener working chair & co-founder i Valified, Jesper Kring.

”Mindre og mellemstore virksomheder udgør cirka 99 procent af dansk erhvervsliv og er derfor helt afgørende for, at vi lykkes med den bæredygtige og grønne omstilling af samfundet. Med Valified bidrager vi til at styrke virksomhedernes konkurrencekraft og løser problemerne med de hastigt voksende administrative byrder via intelligente, datadrevne teknologier og services, der på tværs af værdikæder accelererer udviklingen mod grønnere og mere bæredygtige virksomheder”.

Læs også: Banker skruer klimaambitioner op: ”Poseidon Principles var kun startstedet”

Selv har Arbejdernes Landsbank iværksat en bæredygtighedsstrategi og har forpligtet sig til at understøtte Paris-aftalen efter at have underskrevet blandt andet FN’s principper for ansvarlig bankdrift.

”Som et led i bæredygtighedsstrategien er vi i fuld gang med at afdække, hvor meget CO2 banken udleder indirekte via sine udlån og investeringer. For at kunne beregne baseline og dokumentere fremskridt, er det nødvendigt at få indhentet specifikke data, herunder også fra bankens erhvervskunder. Introduktionen af Valified vil kunne bidrage til det arbejde”, siger Maria B. Rasmussen.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere