25.02.2016  |  Samfund

Big data i grøn omstilling

De digitale muligheder skal udnyttes bedre i den bæredygtige omstilling. Tre midtjyske kommuner får nu regionalt tilskud til at udforske, hvordan det kan ske.

Data rummer store muligheder for at bidrage til den grønne omstilling, men potentialet er langt fra indfriet. Det vil man nu søge at råde bod på i det midtjyske, hvor tre kommuner har fået regionalt tilskud til at undersøge perspektiverne.

Læs også: Rapport: Grøn omstilling giver mere velfærd

Det drejer sig om Skive, Randers og Samsø Kommuner, der er blevet bevilliget i alt 2,4 mio. kroner fra Region Midtjylland til deres projekter, der handler om big data og materialestrømme, skriver Din Avis Randers.

Eksempelvis vil man i Skive arbejde med en grundmodel til en materialedatabank, der kan synliggøre materialestrømmene gennem kommunen. Idéen er så, at man ved at spore enkelte byggekomponenter potentielt kan forlænge deres livscyklus og/eller sørge for, at de bliver ordentligt genbrugt, når deres oprindelige formål er udtjent.

I Randers Kommune vil man i en tilsvarende indsats starte et projekt med tre-fire specifikke materialestrømme og deres livscyklus. Her skal materialerne gå igennem en produktionsvirksomhed, en offentlig virksomhed, et detailled og et affalds-/genanvendelsesled.

Læs også: Concito: Danskerne vil gerne den grønne omstilling

Begge projekter kræver håndtering af store mængder data fra en lang række kilder for at kunne lykkes. Sker det er der til gengæld også store gevinster at hente for både miljø, virksomheder og kommunerne i form af sparede materialer, mindre affald og mulig erhvervsudvikling gennem øget konkurrenceevne og nye arbejdspladser.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere