02.08.2016  |  Klima, miljø og energi

Blødende vegetarburger er godt nyt for klimaet

Efter fem års udvikling har en ny og kødfri, men samtidig blødende burger set dagens lys. Burgeren er plantebaseret og belaster klimaet i meget lav grad sammenlignet med kødholdige burgere.

Det amerikanske firma Impossible Foods er nu på banen med en nyudviklet burger, som på mange måder minder om en kødholdig burger, men som ikke indeholder et eneste gram kød.

Læs også: Ny kampagne opfordrer kineserne til at spise mindre kød

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Burgeren er 100 procent plantebaseret og belaster derfor klimaet i meget lav grad i forhold til ’almindelige’ burgere, der blandt andet indeholder burgerbøffer af oksekød. Det skriver DR på sin hjemmeside.

Plantebøf der bløder
Bøffen i vegetarburgeren består i overvejende grad af hvede, kokosolie og kartoffelprotein, mens det er molekylet hæm, som giver bøffen den røde farve og samtidig får den til at ’bløde’ – helt på samme måde som en traditionel oksekødsbøf.

Den revolutionerede bøf, som firmaet Impossible Foods kan tage æren for, har været fem år undervejs. Bag firmaet står Pat Brown, der tidligere har arbejdet som professor i biokemi på Stanford Universitet.

Ifølge en række testpersoner smager vegetarburgeren godt og minder på mange måder om en traditionel kødholdig bøf – dog lyder det, at der mangler noget ala det dyrefedt, som oksekødsbøffer indeholder.

New York og San Francisco
Den nye burger, som går under navnet Impossible Burger, kan i første omgang kun købes på én eneste restaurant, nemlig Momofuku Nishi i New york.

Senere hen skal burgeren også sælges på en endnu ukendt restaurant i San Francisco. Desuden er det planen, at produktet med tiden skal kunne købes af alle.

Læs også: Skal danskerne til at betale afgift på oksekød?

Vegetarbøfferne er ifølge Impossible Foods 100 procent veganske og 100 procent fri for nødder.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere