Blødende vegetarburger er godt nyt for klimaet
Efter fem års udvikling har en ny og kødfri, men samtidig blødende burger set dagens lys. Burgeren er plantebaseret og belaster klimaet i meget lav grad sammenlignet med kødholdige burgere.
Det amerikanske firma Impossible Foods er nu på banen med en nyudviklet burger, som på mange måder minder om en kødholdig burger, men som ikke indeholder et eneste gram kød.
Læs også: Ny kampagne opfordrer kineserne til at spise mindre kød
Burgeren er 100 procent plantebaseret og belaster derfor klimaet i meget lav grad i forhold til ’almindelige’ burgere, der blandt andet indeholder burgerbøffer af oksekød. Det skriver DR på sin hjemmeside.
Plantebøf der bløder
Bøffen i vegetarburgeren består i overvejende grad af hvede, kokosolie og kartoffelprotein, mens det er molekylet hæm, som giver bøffen den røde farve og samtidig får den til at ’bløde’ – helt på samme måde som en traditionel oksekødsbøf.
Den revolutionerede bøf, som firmaet Impossible Foods kan tage æren for, har været fem år undervejs. Bag firmaet står Pat Brown, der tidligere har arbejdet som professor i biokemi på Stanford Universitet.
Ifølge en række testpersoner smager vegetarburgeren godt og minder på mange måder om en traditionel kødholdig bøf – dog lyder det, at der mangler noget ala det dyrefedt, som oksekødsbøffer indeholder.
New York og San Francisco
Den nye burger, som går under navnet Impossible Burger, kan i første omgang kun købes på én eneste restaurant, nemlig Momofuku Nishi i New york.
Senere hen skal burgeren også sælges på en endnu ukendt restaurant i San Francisco. Desuden er det planen, at produktet med tiden skal kunne købes af alle.
Læs også: Skal danskerne til at betale afgift på oksekød?
Vegetarbøfferne er ifølge Impossible Foods 100 procent veganske og 100 procent fri for nødder.
- KLZ