Coop: Tjen penge på små investeringer i fødevarefirmaer

Hos Coop har man nu givet 1,7 millioner medlemmer mulighed for at investere deres penge i nye fødevarefirmaer og projekter med en fast rente på 3-4 procent.

Nu kan Coop's medlemmer støtte fødevarefirmaer og projekter som græsmælk og økowhisky via crowdfunding. .

04.04.2017

CSR.dk

Mange nyopstartede fødevarefirmaer kan have brug for en hjælpende pengehånd for at komme godt i gang. Det har supermarkedskæden Coop tænkt sig at hjælpe med ved at få 1,7 millioner medlemmer til at investere deres penge i gode idéer i stedet for at lade dem stå på en renteløs indlånskonto i banken, skriver Politiken. 

Konkret betyder det investeringer i eksempelvis Thise Mejeri og Fejø Frugt, hvor Coop’s medlemmer bliver tilbudt en fast rente på 3-4 procent for at placere deres penge der.

Læs også: Når købmænd laver CSR: Mest mulig velgørenhed for pengene

Ifølge Charlotte Skovgaard, der er direktør for det nye projekt kaldet Coop Crowdfunding, er det særdeles attraktivt for medlemmerne at være en del af deleøkonomiens nye forretningsområde frem for at have penge stående i banken, hvor renten er 0:

”Vores undersøgelser viser, at medlemmerne har en stor og stigende interesse for lokale fødevarer; de vil gerne støtte de små samfunds virksomheder, de vil gerne involvere sig. Og så er de optaget af de historier, der gemmer sig bag mange af de nye innovative fødevareproducenter, der dukker op i disse år”, siger hun til Politiken.

Med det nye projekt, der er skabt i tæt samarbejde med onlinemarkedspladsen for lån Lendino, kan forbrugerne give de fødevareprojekter, de finder interessante, toårige lån, som virksomheden så betaler tilbage med månedlige ydelser, der indeholder et renteafkast – det gælder i øvrigt uanset, om lånet er på 1.000 kr. eller 100.000 kr.

Når de to år så er gået, så har forbrugeren fået hele sit lån tilbage – inklusive den aftalte rente. Der er dog den risiko, at fødevarefirmaet kan gå konkurs i løbet af den toårige periode, så det kræver lidt is i maven.

Også mulighed for sponsorat
I en anden model har forbrugerne imidlertid mulighed for at støtte firmaer og projekter med mindre beløb i en slags sponsorat og få belønninger retur i form af vareprøver, virksomhedsbesøg eller gaver. Hver forbruger har mulighed for at bidrage med beløb helt ned til 100 kroner. Lykkedes det imidlertid ikke producenten at samle det ønskede beløb sammen, får forbrugerne deres penge tilbage.

Et af de projekter, som Coop’s medlemmer kan støtte med både lån og belønningssponsorater, er udviklingen af en ny type græsmælk. Thise Mejeri i Skive skal bruge 2,5 millioner kroner, så den økologiske landmand Torsten Wetche fra Farsø kan komme i gang med produktionen af mælk. Ifølge ham er tankegangen bag udviklingen, at køer skal æde græs, som de oprindeligt er skabt til.

Læs også: Tilfredshed med fairness i handelsinitiativ

Ifølge Politiken er de sagkyndige begejstrede over Coop Crowdfunding. Der er nemlig brug for alternativer til bankernes 0-renter, lyder meldingen fra den uafhængige prisportal Mybanker:

”Hele tanken om, at forbrugerne i fællesskab løfter og driver de gode projekter, er som taget ud af Coop’s dna. Det giver mening, og det giver frem for alt forbrugeren en mulighed for at få noget ud af sparepengene”, siger Peter Jensen, der er kommunikationschef i Mybanker til Politiken.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

03.07.2024CSR.dk

Ny forskning: Vi undervurderer groft andres villighed til klimahandling

02.07.2024CSR.dk

Eksperter: CO2-afgift skaber ikke grundlæggende forandring af landbruget

02.07.2024CSR.dk

Eksperter: CO2-afgift skaber ikke grundlæggende forandring af landbruget

02.07.2024CSR.dk

Dansk pensionskasse trækker investeringer ud af boreplatforme

28.06.2024CSR.dk

Klimarådets forperson reagerer på regeringens klimaafgift

28.06.2024CSR.dk

Eksperter ser udfordringer i ny trepartsaftale

27.06.2024Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024CSR.dk

Nyt træningscenter skal træne beredskaber i håndtering af klimahændelser

Jobmarked

Se alle

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
Lær af andre virksomheders arbejde med biodiversitet

Bliv inspireret af danske virksomheders erfaringer med biodiversitet, som er indsamlet i projektet Biodiversitet – inspiration til dansk erhvervsliv, og hør Vattenfall fortælle om deres arbejde med biodiversitet i strategi, værdikæde og rapportering.

Dato

04.07.2024

Tid

10:00

Sted

Online