Coop: Tjen penge på små investeringer i fødevarefirmaer

Hos Coop har man nu givet 1,7 millioner medlemmer mulighed for at investere deres penge i nye fødevarefirmaer og projekter med en fast rente på 3-4 procent.

Nu kan Coop's medlemmer støtte fødevarefirmaer og projekter som græsmælk og økowhisky via crowdfunding. .

04.04.2017

CSR.dk

Mange nyopstartede fødevarefirmaer kan have brug for en hjælpende pengehånd for at komme godt i gang. Det har supermarkedskæden Coop tænkt sig at hjælpe med ved at få 1,7 millioner medlemmer til at investere deres penge i gode idéer i stedet for at lade dem stå på en renteløs indlånskonto i banken, skriver Politiken. 

Konkret betyder det investeringer i eksempelvis Thise Mejeri og Fejø Frugt, hvor Coop’s medlemmer bliver tilbudt en fast rente på 3-4 procent for at placere deres penge der.

Læs også: Når købmænd laver CSR: Mest mulig velgørenhed for pengene

Ifølge Charlotte Skovgaard, der er direktør for det nye projekt kaldet Coop Crowdfunding, er det særdeles attraktivt for medlemmerne at være en del af deleøkonomiens nye forretningsområde frem for at have penge stående i banken, hvor renten er 0:

”Vores undersøgelser viser, at medlemmerne har en stor og stigende interesse for lokale fødevarer; de vil gerne støtte de små samfunds virksomheder, de vil gerne involvere sig. Og så er de optaget af de historier, der gemmer sig bag mange af de nye innovative fødevareproducenter, der dukker op i disse år”, siger hun til Politiken.

Med det nye projekt, der er skabt i tæt samarbejde med onlinemarkedspladsen for lån Lendino, kan forbrugerne give de fødevareprojekter, de finder interessante, toårige lån, som virksomheden så betaler tilbage med månedlige ydelser, der indeholder et renteafkast – det gælder i øvrigt uanset, om lånet er på 1.000 kr. eller 100.000 kr.

Når de to år så er gået, så har forbrugeren fået hele sit lån tilbage – inklusive den aftalte rente. Der er dog den risiko, at fødevarefirmaet kan gå konkurs i løbet af den toårige periode, så det kræver lidt is i maven.

Også mulighed for sponsorat
I en anden model har forbrugerne imidlertid mulighed for at støtte firmaer og projekter med mindre beløb i en slags sponsorat og få belønninger retur i form af vareprøver, virksomhedsbesøg eller gaver. Hver forbruger har mulighed for at bidrage med beløb helt ned til 100 kroner. Lykkedes det imidlertid ikke producenten at samle det ønskede beløb sammen, får forbrugerne deres penge tilbage.

Et af de projekter, som Coop’s medlemmer kan støtte med både lån og belønningssponsorater, er udviklingen af en ny type græsmælk. Thise Mejeri i Skive skal bruge 2,5 millioner kroner, så den økologiske landmand Torsten Wetche fra Farsø kan komme i gang med produktionen af mælk. Ifølge ham er tankegangen bag udviklingen, at køer skal æde græs, som de oprindeligt er skabt til.

Læs også: Tilfredshed med fairness i handelsinitiativ

Ifølge Politiken er de sagkyndige begejstrede over Coop Crowdfunding. Der er nemlig brug for alternativer til bankernes 0-renter, lyder meldingen fra den uafhængige prisportal Mybanker:

”Hele tanken om, at forbrugerne i fællesskab løfter og driver de gode projekter, er som taget ud af Coop’s dna. Det giver mening, og det giver frem for alt forbrugeren en mulighed for at få noget ud af sparepengene”, siger Peter Jensen, der er kommunikationschef i Mybanker til Politiken.

- EL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

30.10.2024CSR.dk

Fødevareaffald kan blive en guldgrube

30.10.2024CSR.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

29.10.2024CSR.dk

Sweco lancerer Det Planetære Projekt: Et tværfagligt innovationsprojekt om den fremtidige indretning af Danmarks areal

28.10.2024CSR.dk

Brancheforening lancerer betaversion af beregner for klimaaftryk på reklamemarkedet

28.10.2024Arrow ECS Denmark

Sponseret

Fra Overforbrug til Optimering: Sådan Kan Virksomheder Reducere CO2 og Øge Effektiviteten

25.10.2024Schneider Electric

Sponseret

AI kræver en fundamental omstilling i opbygningen og driften af datacentre

25.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Dansk iværksætter vil revolutionere den globale blomsterindustri

25.10.2024CSR.dk

Kløften mellem klimaviden og -handling vokser kun

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Oktober

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

29.10.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Asset management – Indførelse af opdateret ISO 55001

Dette kursus giver en dybdegående indsigt i forskellene mellem de tidligere og nye ISO 55000/01 standarder, og hvordan ændringerne påvirker implementeringen.

Dato

30.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Praksis hos Kids-World – Sådan ansætter vi de unge

Mød Sanne Aldenborg, lagerchef i Kids-World, der fortæller om virksomhedens strategi og arbejde med at ansætte unge medarbejdere. Både dem på 13-14 år og dem, der har brug for lidt ekstra støtte.

Dato

31.10.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Cemasys.com
Webinar
How to master your CSRD reporting with essential tips from experts.

At this stage, the question is no longer why to begin the CSRD process, but how to get started and what key factors to consider as you move toward compliance. In relation to the launch of our CSRD-application, we are pleased to invite you to an insightful webinar. Sign up in the link below!

Dato

31.10.2024

Tid

14:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie