Copenhagen Fashion Week føjer mål for bekæmpelse af racisme og sexisme til deres bæredygtighedsstrategi
Copenhagen Fashion Week har gjort status på deres arbejde med bæredygtighed i 2020 i forbindelse med et-årsdagen for deres ’Sustainability Action Plan’.
Copenhagen Fashion Week (CFW) har i ny rapport gjort status på det forgangne år. Det sker i forbindelse med et-årsdagen for deres bæredygtighedsstrategi ’Sustainability Action Plan’, som er den tre-årige plan, der allerede er godt i gang med at føre modeugen i en mere bæredygtig retning.
2020 har ikke kun været præget af den globale pandemi, men også af store bevægelser indenfor sexisme og racisme. Netop disse emner adresserer status-rapporten og modeugens ambition er, at få tilføjet mål for disse emner i 2021 i en opdateret udgave af deres ’Sustainability Action Plan’.
Cecilie Thorsmark, CEO i Copenhagen Fashion Week, udtaler:
“Uagtet et udfordrende år tror vi på, at statussen på vores Sustainability Action Plan viser potentialet i vores strategi og tre-års mål i at inspirere og skubbe modevirksomheder til at omfavne en mere bæredygtig forretningspraksis. Selvom vi ikke kunne møde alle de mål, vi havde for 2020, blev de fleste mål nået, og vi ser frem til at fortsætte arbejdet.”
Et af Action Planens ben handler om klima, og målet er at halvere CO2-udledninger forbundet med CFW i 2022 sammenlignet med modeugen i august 2019. Blandt en række tiltag i den retning, skulle der have været indført et klima-gebyr for de deltagende modemærker, men i betragtning af coronaens effekt på modeugerne - med færre shows, flere digitale formater og langt, langt færre besøgende - så har det ikke været muligt at etablere realistiske sammenligningsniveauer. Så det er udsat.
Årets showkalender kan ses her.
Læs også: Undersøgelse viser at 69 procent af forbrugerne gerne vil vide, hvordan deres tøj blev fremstillet
En af grundstenene i CFW's Action Plan er indførelsen af et regelsæt, som brands, der ønsker at afholde show under modeugen, skal leve op til. Virksomhederne skal være i stand til at opnå en vis pointscore på forskellige parametre indenfor social og miljømæssig ansvarlighed, for at kunne få lov til at afholde show.
Systemet er udviklet sammen med In Futurum, Dansk Mode & Textil og Rambøl, og er i år blevet testet hos 12 modemærker - Baum und Pferdgarten, Ganni, Gestuz, Marimekko, Mark Kenly Domino Tan, Mykke Hofmann, Rodebjer, Rotate, Remain, Saks Potts, Soulland og Stine Goya – hvis svar bliver udgangspunktet for det endelige pointsystem. Etableringen af en komité, der fremover skal vurdere ansøgninger fra modemærker, er derimod udsat til næste år.
Den fulde statusrapport, som dækker områderne klima, affald, innovation af partnerskaber og accelerering af branchens omstilling, kan læses her
- MTN