10.04.2014 | Strategi & ledelse
Døgn-Netto giver overskudsmad til udsatte borgere
Fra 10. april bliver brød, bananer og andre overskudsvarer fra Døgn-Netto til måltider for socialt udsatte borgere.
Det er i første omgang Døgn-Netto på Utterslevvej, Tomsgårdsvej, Lygten og to butikker på Frederikssundsvej, alle i København, som donerer overskudsvarer gennem Fødevarebanken. Foto: DS.
Døgn-Netto indleder nu et samarbejde med Fødevarebanken om at donere overskydende mad til organisationer, der hjælper socialt udsatte
Regionschef for Døgn-Netto, Tonny Jensen, glæder sig over aftalen, som betyder, at overskudsvarerne ikke ender som madspild, men i stedet kommer nogle mennesker til gode, som ellers ikke har råd til sunde, varierede madvarer.
Jeg er utrolig glad for, at Døgn-Netto kan være med til at gå forrest i denne sag. Jeg har aldrig brudt mig om at se ganske udmærket mad blive smidt ud. Det er for mig helt uacceptabelt og uetisk, siger Tonny Jensen.
Inden for holdbarheden
Overskudsvarerne kan være frugt og grønt, som har fået mærker, og derfor ikke kan sælges, og brød, som ofte er i overskud på grund af Døgn-Nettos kvalitetskrav. Overskudsvarerne kan være al mad inden for sidste holdbarhedsdato, dog ikke frostvarer.
For Døgn-Netto er det vigtigt, at der ikke bliver gået på kompromis med kvalitet, smag og fødevaresikkerhed, hverken når maden sælges eller gives væk. Partnerskabet med Fødevarebanken er derfor helt naturligt, fordi Fødevarebanken stiller høje krav til egenkontrol og hygiejne samt jævnlig kontrol fra fødevaremyndighederne.
Samtidig sørger Fødevarebanken for, at Døgn-Nettos varer kommer ud til en meget bred vifte af organisationer og på den måde tilgodeser mange forskellige mennesker, som har brug for støtte eller hjælp.
Overskudsvarer gør en forskel
Karen Inger Thorsen, direktør i Fødevarebanken, hilser også de nye faste leverancer fra Døgn-Netto velkommen.
Det er utrolig vigtigt, at store aktører som Døgn-Netto og Dansk Supermarked er med til at gøre noget ved madspild og samtidig hjælper vores udsatte medborgere. Det betyder meget for vores organisation og for vores alle sammens miljø og velfærd helt generelt, siger Karen Inger Thorsen.
Fødevarebanken er en non-profit forening, der modtager frisk overskudsmad fra fødevareproducenter, landbrug, supermarkeder og grossister og fordeler det til organisationer, der arbejder for og med socialt udsatte.
- JKK
Klima, miljø og energi

Fremtidens strøm er bæredygtig og gratis
En ny samarbejdsaftale mellem Gaia Solar og SustainSolutions skal give kunden gratis, bæredygtig strøm som et konkurrencedygtigt alternativ til den traditionelle el.
Kommunikation
Skrot din gamle øse ansvarligt
I dag onsdag den 6. maj kan du skrotte din bil på Rådhuspladsen og få 1.500 kroner i hånden af miljøminister Kirsten Brosbøl. Også i Aarhus og Odense er der mulighed for at aflevere udtjente køretøjer.
Klima, miljø og energi
Finanskrisen var god for klimaet
Det var den globale økonomiske krise, der skal have det meste af æren for, at USA udledte 11 procent mindre CO2 mellem 2007 og 2013. Det viser ny forskning.
Kommunikation

DHL har sendt sit Disaster Response Team til Nepal
Mindre end 48 timer efter jordskælvet i Nepal sendte DHL flere hold frivillige til det ramte område. Fra lufthavnen i Kathmandu skal de støtte nødhjælpsarbejdet med deres ekspertise inden for logistik.
Strategi & ledelse
Sociale fremskridt er en bedre målestok end BNP
Der er stor variation i landes evne til at konvertere økonomisk velstand til sociale fremskridt, viser Deloitte-undersøgelse.
Klima, miljø og energi
Trykkeri sætter nye grønne standarder
KLS Grafisk Hus i Hvidovre har som det første trykkeri i Nordeuropa opnået verdens højeste miljøcertificering, Cradle2Cradle.