02.01.2013  |  Kommunikation

Dansk Standard i spidsen for internationalt samarbejde

Toms Gruppen A/S, Mars Danmark A/S, Forbrugerrådet og Miljøbevægelsen Noah er med i arbejdet for at sikre større gennemsigtighed i produktionen af kakao.

Danmark er drivkraft i et internationalt arbejde, der skal medvirke til større gennemsigtighed i produktionen af kakao og bedre leve- og arbejdsvilkår for kakaodyrkerne. Målet er en ny kakao-standard.

Tvangsarbejde på kakaofarme, afrikanske børn, der arbejder under slavelignende forhold, og et svært gennemskueligt kakaomarked for forbrugeren. Hvis man skal disse problemer til livs, kræver det større gennemsigtighed i kakaoproduktionen, så alle lige fra den enkelte plantage til industrien kan kigges i kortene. Og det skal nye standarder på området sørge for.

"Der er et tydeligt behov for redskaber til at sikre bæredygtig produktion og sporbarhed af kakao samt løbende kontrol af de forhold, som kakaoen dyrkes under. Derfor har vi sat os i spidsen for udviklingen af globalt anerkendte standarder på området", siger Jesper Jerlang, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Målet er mere gennemsigtighed
I følge Jesper Jerlang har Danmark dermed sikret, at vi får sat vigtige fingeraftryk på udformningen og indholdet af de endelige standarder.

Målet med standarderne er mere gennemsigtighed i kakaoproduktionen til gavn for både forbrugere, industri og farmere. Og det kræver involvering og tilslutning fra alle aktører på området.

Derfor er der gjort en stor indsats for at få både forbruger-, miljø- og menneskerettighedsorganisationer, forskere, myndigheder, internationale kakaoorganisationer, kakaoproducerende lande, kakaoproducenter og industrien bliver involveret.

Dansk Standard har samlet de danske interessenter på området. De skal sammen med arbejdsgrupper verden over være med til at udforme de kommende standarder på området. Følgende er med i det danske udvalg: Forbrugerrådet, Miljøbevægelsen Noah, Toms Gruppen A/S og Mars Danmark A/S.

Læs også Toms Gruppen lancerer ny strategi 

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere