Danske landmænd skal klædes bedre på til grøn omstilling

Alle landmænd i Danmark vil fra næste år få adgang til et nyt digitalt redskab, som skal sætte turbo på klimaomstillingen. Samtidig tilbydes landmænd og landbrugsstuderende en helt ny klimauddannelse.

23.11.2021

CSR.dk

Dansk landbrug har defineret mål på klimaområdet, og samfundet stiller krav til den grønne omstilling af landbrugs- og fødevareproduktionen. Nu skal der handles. 

For at bakke op om den udvikling er Forenet Kredit og SEGES gået sammen om at udrulle et nyt digitalt klimaværktøj til landbruget og en klimauddannelse til landmænd og landbrugsstuderende. Forenet Kredit er hovedaktionær i Nykredit, som er den største udlåner til landbruget. Med klimaværktøjet kan alle landmænd få en aktuel status på klima-aftrykket fra bedriften, beregne effekten af forskellige, mulige klimatiltag og få hjælp til at vælge det bedste tiltag.

”Når vi går sammen med landbruget, så har vi et stort potentiale for at gøre en forskel for klimaet, som samtidig også er til gavn for erhvervet selv. Ved at stille viden og værktøj til rådighed for den enkelte landmand yder vi ikke alene et stort bidrag til landbrugets klima-indsats, men et grønt bidrag til hele samfundet. Vi er derfor også glade for, at ikke kun Nykredits kunder men alle landmænd i Danmark kan få adgang til det nye klimaværktøj og klimauddannelsen,” siger Nina Smith, formand for Forenet Kredit.

Læs også: Forskningsprojekt skal mindske migranters arbejdsulykker i dansk landbrug

En potentiel ”game changer”
Det nye værktøj, som er en videreudvikling af et klimaværktøj lanceret af SEGES og Økologisk Landsforening i år, vil ud over at beregne og dokumentere klimabelastningen fra landbrugsproduktionen gøre det muligt at beregne effekten ved implementering af forskellige virkemidler. Dermed kan en landmand se, hvilken effekt mulige tiltag vil have på bedriftens udledning og optag af drivhusgasser. Det giver basis for at udarbejde en mere hensigtsmæssig klimahandlingsplan.

"Jeg tror, at værktøjet bliver en game-changer, for vi kommer til at se nogle effekter i, at man endelig kan måle et aftryk fra produkterne på marken, så forbrugerne kan efterspørge de mere klimavenlige varer. Og når for eksempel en fjerkræproducent køber foder, kan vedkommende også selv begynde at forlange, at foderproducenten leverer foder med et dokumenteret lavere klimaaftryk. Det her kan rykke i hele forsyningskæden, og det tvinger alle til at tænke over klimabelastningen, da det bliver et konkurrenceparameter," siger Julie Cherono Schmidt fra Økologisk Landsforening. 

- EHS

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024Schneider Electric

Sponseret

Aeven og Schneider Electrics FFR-løsning sætter nye standarder

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V