25.10.2016  |  Samfund

Danskerne er for nærige til grøn energi i hjemmet

Danskerne vil gerne skifte deres olie- og naturgasfyr ud med grønne alternativer, men kun hvis alternativerne er billige, og der kan spares på varmeregningerne. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov.

Når det kommer til opvarmning af de danske hjem, står grøn ansvarlighed ikke øverst på prioriteringslisten. Det gør billige varmeløsninger og besparelser derimod.

Analyseinstituttet YouGov har i en undersøgelse foretaget for Panasonic gravet i danskernes varmeforbrug og grønne bevidsthed. Undersøgelsen konkluderer, at danskere vil have en kontant gevinst, hvis de skal vinke farvel til deres fossile opvarmningskilder.

Læs også: Danmark med i omfattende satsning på grøn energi

47 procent af de adspurgte vil skifte til grønnere varmeløsninger, hvis varmen bliver billigere, mens 28 procent kun tager springet, hvis varmekilden er billig at anskaffe.

”Der kan skæres op til 50 procent af elregningen ved at skifte fra oliefyr til varmepumpe. Derfor er det bekymrende, at den grønne bevidsthed har så trange kår i Danmark”, siger Tomas Bærholm, som er landechef hos Panasonic Danmark – producent af bl.a. varmepumper.

Mulighed for tilskud
Hvis man ønsker at skifte til en grøn varmekilde, er det muligt at hente økonomisk støtte hertil. Men det er mange ikke bevidste om, viser undersøgelsen.

Kun 12 procent af de adspurgte er klar over, at man f.eks. kan spare op til 18.000 kroner, hvis man skifter fra oliefyr til varmepumpe og bor i en villa på 130 m2. Desuden er kun 23 procent bevidste om, at en varmepumpe er miljøvenlig - ifølge Energistyrelsen er pumperne en af de mest effektive opvarmningsformer.

Læs også: Overskudsvarme kommer fjernvarmekunder til gavn

Undersøgelsen viser endvidere, at 14 procent ikke mener, at grøn omstilling er vigtig, mens 67 procent mener, at grøn omstilling er vigtig eller meget vigtig.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere