Danskerne skal lære at spise mindre portioner – igen
I løbet af de sidste 30-40 år er størrelsen på pakker og portioner af mad- og drikkevarer steget markant. Det vil nyt initiativ nu lave om på.
18 brancheorganisationer, virksomheder, fagforbund, ngo’er og myndigheder er gået sammen om tt nyt initiativ under navnet ’Ja tak, lidt mindre’, der har til formål at få danskerne til at spise lidt mindre, så vi kan få bugt med det stigende antal overvægtige.
Det skriver fodevarefokus.dk.
”Vi har de sidste årtier ladet os friste af stadig større pakke- og portionsstørrelser. Det får os til ubevidst at spise og drikke mere, uden vi føler os mere mætte. Det øger risikoen for overvægt og dermed en række alvorlige sygdomme. Det skal være slut med supersizing. Vi vil rulle udviklingen tilbage til mere normale størrelser ved at supermarkeder, cafeer, kantiner og takeaway-steder gør portionerne lidt mindre. Vi kalder det downsizing. Og vi forbrugere skal med tiden komme til at se ”mindre”, som en merværdi på linje med fx økologi eller dyrevelfærd”, siger Susanne Tøttenborg fra Kræftens Bekæmpelse og projektleder i Ja tak, lidt mindre.
Læs også: Den første nationale madspildsdag med nye mål og kreativitet
Flere virksomheder arbejder allerede med downsizing af deres produkter. Det gælder fx 7-Eleven, som i deres seneste udbud af produkter i deres bagersortiment har efterspurgt mindre produkter af højere kvalitet.
- MTN