Der bliver købt grønt til kontorerne

De danske virksomheder tænker i stigende grad på klimaet, når de køber ting og sager til arbejdspladsen. Det mærker leverandøren Lyreco, der selv har været igennem en grøn omstilling og nu sigter efter 100 procent bæredygtigt salg. Det er vejen til fremtidig succes, lyder det fra topchef Michael Baun.

Der er flere ben i Lyrecos bæredygtighedsstrategi. Illustration: Lyreco.

20.06.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Som landets største leverandør af produkter og løsninger til arbejdspladsen har Roskildevirksomheden Lyreco et særdeles godt indblik i, hvordan markedet udvikler sig, ikke mindst når det kommer til den overordnede strategi for de mange forskellige ting og sager, man sælger via sit site.

Læs også: Lyreco får svanemærket kantine

”Vi sigter efter 100 procent bæredygtige produkter, og inden for en ramme på 10 år tror vi på, at det er realistisk”, siger Michael Baun Christensen. Foto: Lyreco.

Det har været en længere proces at nå så langt, forklarer administrerende direktør for Lyreco Scandinavia, Michael Baun Christensen, men der er også flere gevinster at hente.

”Vi vil gerne vise, at det grønne alternativ er attraktivt og positivt på flere fronter. Dels er det et branding statement omkring, at vi tager miljøet seriøst, og derudover vil vi også bevise, at det kan gøres til en god forretning. Det gør vi ved at tilbyde noget mere end ’bare’ nogle gode produkter; der følger også nogle værdier med, som tidligere handlede meget om leveringshastighed, men nu er klimahensynet også blevet et vigtigt parameter”, siger han.

Sælgere og leverandører skal lære det grønne at kende
På de indre linjer har det taget tid at få gang i omstillingen, både når det gælder virksomhedens egne salgsprocedurer, og i forhold til de mange leverandører, der er nødt til at være med på strategien, idet Lyreco ikke selv har nogen produktion.

”Vi har brugt og bruger fortsat en del ressourcer på at lære vores sælgere at sælge grønt, hvilket basalt set handler om, at de skal sælge den samlede værdi af et produkt, og ikke bare prisen. Det kræver tid og modning at skabe holdningsændringer og få en kunde til at vælge den grønne løsning”, understreger Michael Baun Christensen, og fortsætter:

”For vores leverandørers vedkommende, så er det også en tidskrævende proces, som kræver et tæt samarbejde. Vi opfordrer dem til at se på alternative materialer, eksempelvis miljømærket træ, men det grønne valg er ofte lidt dyrere, og den ekstra omkostning kan være en sten i skoen i nogle situationer”.

Konkurrencefordele i bæredygtighed
Derfor har man, med Michael Baun Christensens ord, været ”lidt barsk over for nogle leverandører” og prøvet på at presse dem på volumen og spille dem ud mod hinanden. På grund af sin størrelse, kan Lyreco tillade at stille krav om ikke kun kvalitet og pris, men også bæredygtighed i sine egne handler, og det har man tænkt sig at udnytte for at nå en ambitiøs, langsigtet målsætning.

Dels er det et branding statement omkring, at vi tager miljøet seriøst, og derudover vil vi også bevise, at det kan gøres til en god forretning.

Michael Baun Christensen

”Vi sigter efter 100 procent bæredygtige produkter, med den lille fodnote, at der er nogle enkelte varer og komponenter, som aldrig kan blive grønne. Men inden for en ramme på 10 år tror vi på, at det er realistisk. Allerede nu er vi på 43 procent i Sverige, og inden for fem år bør vi være over 50 procent på alle vores markeder, og så tror jeg at vi rammer et tipping point, hvor det grønne bliver det normale”, siger Michael Baun Christensen.

Læs også: Grønne indkøb starter i ledelsen

Den målsætning er selvsagt også understøttet af en forretningsmodel, der skal konsolidere Lyrecos position på markedet. Michael Baun Christensen peger således på, at den grønne udvikling kommer til at gå stærkere end de fleste tror, og at der på sigt vil være konkurrencefordele i den ansvarlige tilgang til produktion og indkøb.

For som han siger: ”Dem der går all-in her, er morgendagens vindere”.

Se mere om Lyrecos arbejde med ansvarlighed og bæredygtighed i nedenstående video.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V