Der er gode råd at hente om socialt ansvar

I øjeblikket søger små og mellemstore virksomheder faglig sparring om, hvordan de dokumenterer deres sociale ansvar. Sparringen ruster virksomhederne til at levere måltal på S’et i ESG-rapportering.

”Vi får henvendelser fra både store virksomheder og SMV’er, der enten allerede tager socialt ansvar eller ønsker at gøre det, men som efterlyser sparring om, hvordan de bedst opnår gode resultater på S’et i ESG”, siger Ea Nielsen, der er souschef i Cabi. Foto: Cabi

27.02.2024

CSR.dk

Når telefonen ringer i videnshuset Cabi, er opkaldet ofte fra en leder, der søger gode råd om, hvordan virksomheden kan styrke S’et i ESG-rapporteringen.

”Vi får henvendelser fra både store virksomheder og SMV’er, der enten allerede tager socialt ansvar eller ønsker at gøre det, men som efterlyser sparring om, hvordan de bedst opnår gode resultater på S’et i ESG”, siger Ea Nielsen, der er souschef i Cabi.

Ringer man til Cabi med spørgsmål om, hvordan man som virksomhed styrker sit sociale ansvar, får man sparring med seniorkonsulenter, der har mange års erfaring med diversitet i virksomheder. En stor del af rådgivningen er gratis.

Stor interesse for S'et fra virksomheder 

Der er stor velvilje blandt danske virksomheder til at score højt på S’et i ESG-rapporteringen, erfarer Cabis souschef.

”I en tid, hvor 150.000 mennesker befinder sig uden for arbejdsmarkedet, står det klart for flere og flere ledere, at de både kan få løst vigtige opgaver og performe på socialt ansvar ved at rekruttere ledige eller sårbare”, siger Ea Nielsen.

Hun fortæller, at der stor forskel på, hvor langt, de virksomheder, der kontakter Cabi, er i deres arbejde med S’et.

”Vi modtager opkald fra ledere, der har gjort socialt ansvar til en del af forretningsstrategien. Andre ønsker hjælp til, hvordan de dokumenterer, at de i årevis har inkluderet medarbejdere med handicap eller sociale udfordringer i organisationen”.

Selv om det i første omgang er de store virksomheder, der er forpligtet til at rapportere på bæredygtighed, og dermed også på S’et, er det forretningsmæssigt klogt for langt de fleste virksomheder at kunne levere nøgletal på socialt ansvar, pointerer Ea Nielsen.

”I takt med de stigende krav til bæredygtighedsrapportering vil virksomheder, der indgår i en leverandørkæde, opleve, at det er et konkurrenceparameter at tage socialt ansvar. De vil blive mødt af krav om at kunne levere ind til store virksomheders sociale KPI’er, fordi de største selskaber skal rapportere på det i hele værdikæden. Her risikerer de mellemstore virksomheder at bliver overhalet, hvis ikke de gør en indsats”, siger hun.

Læs også: Mange virksomheder frygter CSRD-data

ESG-dokumentation kan ske på flere niveauer. De fleste begynder på basisniveau ved at indhente data, der ligger lige for. For eksempel ved at opgøre, hvor mange medarbejdere, der er ansat på særlige vilkår eller hvordan trivsel, arbejdsmiljø og sygefravær udvikler sig i forhold til målsætningen.

”Det gælder om at finde det leje, der er passende og så bygge ovenpå”, lyder rådet fra Ea Nielsen.

Hun anbefaler, at man som leverandør taler med sine store kunder om, hvad der er væsentligt for dem at rapportere på, når det gælder S’et i ESG-rapporteringen. På den måde bliver det konkret for den mellemstore virksomhed, hvor det giver mest mening at styrke og måle de sociale indsatser i organisationen.

”Social ansvarlighed handler også om at give plads til, at medarbejdere er forskellige. Nogen kan have behov for ekstra hensyn på grund af et fysisk handicap, eller måske man er kommet tilbage efter et stress-forløb og har brug for ro. Kan virksomheden dokumentere den rummelighed, står den stærkt”, siger Ea Nielsen.

Tre områder, der tæller med i ESG-dokumentation

  1. Fastholdelse ved sygdom eller livskriser
    Med en fastholdelsesindsats kan I hjælpe langtidssygemeldte medarbejdere med at beholde forbindelsen til arbejdspladsen og undgå at miste kompetent arbejdskraft. Det styrker jeres S.
  2. Rekruttering af ledige fra kanten af arbejdsmarkedet
    I kan også styrke jeres S i ESG ved at ansætte medarbejdere, der ikke var i job, inden I ansatte dem, ansætte medarbejdere i fleksjob eller på få timer. Praktikanter kan også være et fokusområde.
  3. Diversitet og inklusion
    En inkluderende kultur, der har fokus på kønssammensætning, alderssammensætning og etnisk mangfoldighed kan også tælle med i ESG-dokumentationen.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

02.07.2024CSR.dk

Eksperter: CO2-afgift skaber ikke grundlæggende forandring af landbruget

02.07.2024CSR.dk

Dansk pensionskasse trækker investeringer ud af boreplatforme

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

20.06.2024BSR

Sponseret

Advancing a Just Transition: Lessons from Company Practices

18.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

Anbefalinger fra unge skal sikre en god start for nye i byggebranchen

18.06.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Donationer til børnehjem

03.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Dansk erhvervsliv skal forstå unge medarbejdere bedre

23.05.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: 11 Recommendations for Business

Jobmarked

Se alle

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)