14.03.2022  |  Samfund

Ejendomsbranchen står sammen for at øge social retfærdighed for udsatte børn og unge i Danmark

En ny velgørende forening, der skal hjælpe udsatte børn og unge, har netop set dagens lys. Udover økonomisk støtte vil de involverede aktører bidrage med menneskelige ressourcer som f.eks. mentorordninger.

Mere end 122.000 børn vokser op i familier med alkoholproblemer, hvert sjette barn har været udsat for vold i hjemmet inden for det sidste år og hvert fjerde barn har psykisk syge forældre. 
(Kilde: Socialstyrelsen, Vive og Psykiatrifonden)

Som et bidrag til denne sociale udfordring, har en række af de største aktører i den danske ejendomsbranche stiftet den velgørende forening Real Care, som har til formål at skabe trygge rammer og sikre social retfærdighed for udsatte børn og unge i Danmark.

Det skriver Børsen.

Blandt stifterne af foreningen er Thylander Gruppen, Deas, Jeudan og Lundgrens.

Læs også: Modebrandet Monki vil være med til at skabe forandring i verden

Hjernen bag idéen, Line Skovfred, har et ønske om, at ejendomsbranchen skal løfte i fællesskab.

“De er med til at skabe rammerne for vores alles hverdag; vores boliger, vores arbejdsliv. Så jeg finder det helt oplagt, at de også kan være med til at skabe trygge rammer for børn og unge, der har brug for hjælp,” siger hun.

Ambitionen er at få økonomisk støtte fra koncernerne og bidrag til praktiske ting som at stille lokaler og lejligheder til rådighed, arrangere mentorordninger eller tilbyde praktikpladser.

Rikke Lykke, Group CEO i Deas, ser frem til samarbejdet med konkurrenterne i projektet.

“Tænk, hvad alle de forskellige koncerner kan bistå med af forskellig karakter. I vores branche har vi jo alt fra jurister og ingeniører til viceværter og bogholdere. Så der er en bred palet af muligheder for, hvad de udsatte børn og unge mennesker kan få bistand med og indblik i af spændende hjørner af samfundet,” siger hun og konkluderer:

“Kroner og øre er nemt nok, det kan alle give. Det er det andet, det mere menneskelige, der er svært og nok også det, der er mest behov for.”

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere