Fra skurk til helt
It har længe været berygtet for den enorme CO2-udledning, der er forbundet med anvendelsen, men ifølge IT-branchen har IT et stort potentiale i at skabe klimaforbedringer. Det vil branchen demonstrere med en ny engelsksprogede videnbank om grøn it.
IT-Branchen åbnede fredag sin videnbank om Grøn it i en engelsksproget udgave. Som eksempel på IT's potentiale nævner IT-branchen bl.a. overvågning af energiforbrug i boliger og videomøder som erstatning for møder.
IT-Branchens videnbank om grøn it indeholder ca. 40 af de bedste danske eksempler på, at virksomheder og institutioner kan reducere energiforbruget markant gennem anvendelse af it. Gevinsterne kan især høstes indenfor transport, energistyring af bygninger, bedre datahåndtering og nye arbejds- og mødeformer.
It har et fantastisk og for mange ukendt potentiale til at gøre vores verden grønnere. It anvender ca. 2% af verdens energi, men kan spare mindst fem gange så meget. It er fremtidens klimahelt, ikke skurk, mener Keld Jersild Olsen, HP's adm. direktør i Danmark og formand for IT-Branchens kampagne for grøn it.
Anvendelsen af grøn it i Danmark er steget markant, siden ITB startede grøn it-kampagnen i 2008. De seneste tal viser, at antallet af kunder i offentlig og privat sektor, der kombinerer it-indkøb med energihensyn er tæt på en fordobling siden 2008.
Vi er kun lige begyndt at gå ud af den vej, der hedder energibesparelser gennem grøn teknologi. Grøn it vil være på agendaen under COP15, men i allerhøjeste grad også efter. Med den ny engelsk-sprogede videnbank vil vi gerne fortælle hele verden om de bedste danske løsninger. Vi vil som it-leverandører gerne bidrage til Danmark som klimalaboratorium og bane vej for eksport af de bedste løsninger, siger Keld Jersild Olsen.
Videnbankens danske afdeling hedder www.groenit.dk, mens den nye engelske filial har fået navnet www.greenitdenmark.com.