09.02.2016  |  Samfund

Frankrig vil køre på solceller

Over de næste fem år skal 1.000 kilometer fransk vej belægges med solceller.

Solenergi bliver stadig mere udbredt, og solceller på marker og tage er ikke længere et sjældent syn. Nu tager franskmændene solcellebelægningen skridtet videre og bruger et areal, der allerede har et andet formål. De vil nemlig køre på solenergi – bogstaveligt talt.

Læs også: Lastbiler tester solceller

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er Frankrigs energi- og miljøminister, Segoléne Royal, der har meldt ud, at 1.000 kilometer fransk vej skal belægges med solceller i løbet af de næste fem år, skriver Ingeniøren. Bag projektet, der er blevet døbt Wattway, står Frankrigs nationale institut for solenergi (INES) og det franske infrastrukturselskab Colas og planen blev første gang præsenteret tilbage i december til COP21 i Paris. 

Kan klare vind og vejr
Solcellerne, der skal integreres i de franske veje, skal kunne klare lidt af hvert. Wattway oplyser selv, at solcellerne, der skal prøvekøres i løbet af foråret, vil kunne klare både vind og vejr og samtidig give et trafiksikkert greb. Endnu vides det derimod ikke, hvorvidt 'solvejene' også skal kunne oplade elbiler.

Læs også: Prototype af solcelleløsning til røde tegltage

Energimæssigt er 20 kvadratmeter solcellevej beregnet til at kunne producere nok elektricitet til én fransk hustand, eksklusiv varme. Wattway har lavet regnestykket med de faktorer, at der årligt er 1000 timer solskin og at vejene vil være trafikerede cirka 10 procent af tiden.

Solcelleekspert Josefine Sejl fra Institut for Energiteknik (IFE) under Aalborg Universitet er dog ikke udelukkende optimistisk angående projektet. Ifølge hende er ulempen ved solceller anlagt i veje, at de yder mindre end almindelige solceller samt en række ekstra omkostninger, der vil være forbundet med produktionen.

Læs mere om konceptet her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere