25.01.2021  |  Strategi & ledelse

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld

Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.

JYSK arbejder på mange fronter med at mindske den negative indflydelse på miljøet og har blandt andet stort fokus på de råvarer, som anvendes til virksomhedens produkter.

Derfor fastsætter JYSK nu et konkret mål for bomuld: Fra udgangen af 2024 skal al bomuld, som indkøbes til produktionen af virksomhedens tekstilvarer, være mere bæredygtigt.

Mere bæredygtig bomulddefinerer JYSK som enten økologisk bomuld, genanvendt bomuld eller bomuld fra organisationen Better Cotton Initiative (BCI).

”Vi har længe haft fokus på bomuld, fordi der traditionelt bruges meget vand og pesticid i bomuldsproduktionen. Derfor har JYSK blandt andet solgt en række varer produceret i økologisk bomuld. Nu er vi klar til at tage det næste store skridt i forhold til det øvrige sortiment og opstille et konkret mål, som omfatter alle vores tekstilvarer,” siger Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director i JYSK.

Læs også: Ny banebrydende teknologi kan skille polyester og bomuld ad

Når JYSK opstiller et mål for tekstilvarer, svarer det til samtlige af virksomhedens varer, hvor tekstil udgør minimum 80 procent af varens vægt, eksempelvis håndklæder og sengesæt.

”Det er et oplagt fokusområde og målet omfatter en betragtelig del af vores sortimentet,” siger Rune Jungberg Pedersen.

Samarbejde med Better Cotton Initiative
JYSK er medlem af Better Cotton Initiative (BCI), som er en international non-profit organisation, der arbejder for at fremme bedre standarder i den globale bomuldsproduktion. Målet er at forandre hele branchen, så al bomuld på sigt bliver produceret på en mere bæredygtig måde.

Læs også: Fremtidens bomuld kan komme fra regenerativt landbrug

BCI har på nuværende tidspunkt undervist mere end to millioner bomulds-farmere i, hvordan man opbygger en mere bæredygtig produktion, hvor der bruges mindre vand og færre pesticider. Samtidig er der i undervisningen også fokus på sociale aspekter, såsom ordentlige arbejdsforhold.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere