04.02.2020  |  Samfund

Kæmpe investering i flere ladestandere

Clever investerer sammen med NRGI et trecifret millionbeløb i udbygningen af det offentlige ladenetværk i de større byer og ved landsdækkende motorveje.

E-mobilitetsudbyderen Clever er sammen med det østjyske energiselskab NRGI klar til at investere massivt i infrastrukturen til elbiler.

Målet er at sætte strøm til omkring 500 nye offentlige ladepunkter i år. Disse skal sættes op i flere storbyer og langs udvalgte motorveje.

Læs også: ATP satser på grønne investeringer - eksempelvis batterier til elbiler

I 2019 blev der solgt et rekordstort antal elbiler - fire gange så mange sammenlignet med 2018. I 2020 er der endvidere udsigt til en udvidelse af sortimentet, da der, ifølge bilproducenter og -importører, kommer 35 nye typer af elbiler og plug-in hybridbiler på det danske marked.

Clever og NRGI mener, at der derfor skal en grønnere omstilling af transportsektoren til, hvis det offentlige ladenetværk og elnet skal kunne være klar til den potentielle stigning i antallet af elbiler.

Investeringspuljen er en af flere i Clevers langsigtede investeringsstrategi de kommende år.

Læs også: Volkswagen løfter indsatsen i omstillingen til elbiler

Med en investering på det trecifrede millionbeløb i de 500 offentlige ladepunkter, vil cirka 400 blive etableret i København og på Frederiksberg, 50 i Aarhus og omkring 25 i henholdsvis Odense og Aalborg.

Foruden investeringerne arbejder Clever i øjeblikket på at blive ejer eller medejer af i alt ti nye lynladestationer i og uden for byerne.

-HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere