13.03.2019  |  Klima, miljø og energi

Kvinder går mere op i kampen om klimaet end mænd

Kvinder vil gå foran i kampen om at udvikle Danmark som et grønt foregangsland - og de er parate til at kæmpe for førertrøjen, viser en ny undersøgelse fra Epinion for interesseorganisationen Synergi.

Danmarks er kendt for sin førertrøje i klimavenlig politik og bæredygtige tiltag. Landet blev for eksempel kåret for anden gang i træk som verdens bedste land til den grønne omstilling i 2017. Men den plads har krævet slid, og det er især kvinderne der er klar til at tage arbejdshandskerne på i den grønne sags tjeneste.

Læs også: IMO vil styrke kvinderne

En ny befolkningsundersøgelse fra Epinion viser, at kvinderne går mere op i den grønne omstilling end mændene. Hele 77 procent af kvinderne svarer enig eller delvist enig til udsagnet om, at ”Det gør mig stolt, hvis Danmark er foregangsland i forhold til grøn omstilling”, mens det samme tal er 68 procent for mændenes vedkommende.

Epinions undersøgelse viser, at det særligt er de 18-55-årige kvinder, der føler stolthed over Danmarks position som foregangsland på den grønne scene.

Flere kvinder er klar til at tage de grønne arbejdshandsker på
Når det gælder spørgsmålet om, hvad man selv vil gøre for at hjælpe den grønne omstilling på vej, er kvinder igen mere villige til at handle end mænd.

Til spørgsmålet om, hvad man selv vil gøre eller allerede gør for at for at bidrage til den grønne omstilling, svarer 72 procent af kvinderne, at de vil sortere affald, mens det for mændenes vedkommende er 56 procent.

Fakta om undersøgelsen

  • Undersøgelsen er baseret på i alt 2.107 befolkningsrepræsentative besvarelser, der er indsamlet gennem et online spørgeskema via Epinions Danmarkspanel. Alle respondenterne er mellem 18 og 84 år.
  • Besvarelserne er indsamlet i perioden fra den 11. januar til 24. januar 2019.
  • Data er vejet op imod den danske befolkning ved brug af tal fra Danmarks Statistik på køn, alder, region og uddannelse.

Størst er forskellen mellem mænd og kvinder, når det gælder reducering af madspild. Mens hele 69 procent af kvinderne er parate til at reducere madspild, er det kun 48 procent af mændene, som ønsker dette.

"Undersøgelsen viser, at det er kvinderne, der har førertrøjen på, når det handler om den grønne omstilling. Vi har et fantastisk udgangspunkt for at blive endnu mere ambitiøse i den grønne omstilling i Danmark, men vi skal have mændene mere med i det daglige ”grønne” arbejde. Det er i hjemmet indsatsen starter, og her kan vi være med til at give vores børn nogle gode vaner”, siger Katrine Bjerre, direktør for Synergi, som arbejder for en mere effektiv brug af energien.

Læs også: Det er svært for virksomhederne at balancere i klimakampen

Forskellen mellem kvinder og mænd finder man også, når det handler om at slukke for el-apparaterne. 52 procent af kvinderne slukker gerne for strømmen til el-apparater, mens det gælder for 41 procent af mændene.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere