05.11.2021  |  Samfund

LEGO vil give børn og unge en stemme under COP26

LEGO Koncernen opfordrer verdens ledere til at inddrage børns syn på, hvordan vi kan håndtere klimakrisen.

Et stort klima-forskningsprojekt blandt børn og unge munder nu ud i en vejledning til politiske beslutningstagere i forbindelse med COP26 klimastormødet i Glasgow. Vejledningen er bygget op som en byggevejledning med reference til de byggevejledninger, der altid følger LEGOs produkter.

Vejledningerne, der er udviklet som en del af LEGO Koncernens 'Build the Change'-program, er baseret på forskning og workshops med over 6.000 8-18-årige verden over.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Byggevejledningen understreger beslutningstagernes ansvar for at levere på klimaændringer for dem, der vil blive mest berørt – næste generation. Det er håbet, at vejledningen vil hjælpe med at minde ledere om at placere børn i spidsen for klima-diskussionerne.

Undersøgelsen viste blandt andet at 48 procent af børnene tænker på miljøet en gang om ugen, mens 11 procent tænker på det dagligt. 68 procent af børnene ønsker et job, der ikke skader miljøet, og 51 procent ønsker at forfølge en karriere, der aktivt forbedrer miljøet.

Læs også: Topchef i energiopråb: Vi har brug politisk handling nu

Vejledningen, der som vil blive overdraget til politiske beslutningstagere ved COP26, indeholder følgende 10 instrukser:

1. Reducer forurening og affald
2. Øg fokus på at beskytte naturen
3. Ændr love og regler omkring bæredygtighed
4. Stop med at ignorere problemet: Gør mere
5. Uddan folk i alle aldre
6. Indfør programmer til at reducere drivhusgas-udledninger
7. Samarbejd internationalt for at dele viden og løsninger
8. Ledere, ændr din egen adfærd og vis det gode eksempel
9. Invester mere i at beskytte miljøet
10. Hjælp mennesker og fremtidige generationer

"Hos LEGO Koncernen arbejder vi hårdt på at være medvirkende til at bygge en bæredygtig fremtid og skabe en bedre verden, som vores børn kan arve. Vi er gået sammen med unge mennesker over hele kloden for at udvikle byggevejledningen til en bedre verden, der giver børn en stemme og
sørge for, at deres stemme bliver hørt af verdens ledere under COP26”, siger
Tim Brooks, VP for Environmental Responsibility hos LEGO Koncernen.

Initiativet er en del af LEGO Koncernens bredere bæredygtighedsambitioner, som omfatter betydelige investeringer i at gøre dets produkter og drift mere bæredygtige. Virksomheden er også engageret i at bruge læring gennem leg til at inspirere børn til at hjælpe med at bygge en bæredygtig fremtid.

Se byggevejledningerne her

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere