17.12.2019  |  Supply chain

Lidl Danmark arbejder med due diligence i forsyningskæden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som en af verdens største detailhandelsvirksomheder er vi i Lidl bevidste om vores ansvar over for samfundet og miljøet.

I samarbejde med vores interesseparter, vores leverandører og vores kunder ønsker vi at gøre vores forretning så bæredygtig som muligt. Dette omfatter at værne om og styrke de sociale og miljømæssige standarder og minimere risikoen for negative indvirkninger i vores globale forsyningskæder. Det er nemlig her, vi – som andre detailhandelsvirksomheder - finder udfordringer inden for menneskerettigheder og miljø.

I Lidl Danmark har vi derfor i 2019 samlet vores forskellige aktiviteter og relationer med leverandører i en sammenhængende politik for due diligence i vores forsyningskæde.

Som det første skridt fokuserer vi på at håndtere menneskerettigheder og miljørisici i forhold til vores private label-produkter. De udgør størstedelen af de produkter, vi sælger i vores butikker, og det er også her, vi har den største indflydelse.

Implementeringen af vores due diligence-proces udvikler sig konstant, og vi sørger for hele tiden at gennemgå og udvikle denne proces. Grundlaget for processen og due diligence programmet er dog altid anerkendte, gældende konventioner, lovgivning og retningslinjer fra FN, ILO og OECD.

Derudover udgør vores etiske retningslinjer (udarbejdet i 2006) grundlaget for det forretningsmæssige forhold til vores direkte leverandører og forsyningskæder.

Vi fokuserer på indkøb af råvarer

Vi overvåger og vurderer systematisk den potentielle og faktiske risiko for brud på menneskerettigheder og miljøkonsekvenser i vores forsyningskæder, sætter ind for at begrænse vores negative påvirkning, og vi giver adgang til en online klagemulighed for alle.

Vores primære indsatsområde er der, hvor de mest indlysende risici i vores forsyningskæder ligger: i produktionen af de råvarer vi bruger i vores produkter.  Det handler om risiko for børnearbejde, tvangsarbejde, manglende respekt for arbejdstagerrettigheder og forskelsbehandling. I forhold til miljørisici er det tab af biodiversitet, skovrydning, mangel på ferskvand og jordbundsforringelser, der er i fokus.

Inden for de råvareforsyningskæder, som vi vurderer, kan have de største potentielle menneskerettigheds- og miljørisici, har Lidl Danmark forpligtet sig til – og for de flestes vedkommende opfyldt - bindende mål.

Du kan læse meget mere om vores due diligence politik her

Denne artikel er en del af temaet I fokus: risiko i leverandørkæden

Mere fra Lidl Danmark

Lidl Danmark

www.lidl.dk

Lidl er med sine over 11.200 butikker i mere end 32 europæiske lande og USA - en af Europas førende dagligvarekæder. Lidl har i øjeblikket 130 butikker i Danmark. Lidl’s målsætning er at tilbyde kunderne kvalitetsvarer til lave priser. Samtidig vil Lidl løbende udvikle og implementere CSR-aktiviteter som skaber værdi for mennesker, miljø og samfund.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere