31.05.2022  |  Klima, miljø og energi

Møbelproducent er 95 procent cirkulær

Hos Kinnarps har arbejdet med cirkulær økonomi resulteret i, at over 90 procent af virksomhedens restmaterialer genanvendes.

Stigende materialepriser, cirkulære processer og ansvarlig produktion er for alvor på virksomhedernes dagsordener.

Inklusive kontormøbelleverandøren Kinnarps, der efter flere års arbejde med cirkulær økonomi har opnået at genanvende 95,5 procent af sine restmaterialer.

Det skriver Wood Supply.

Læs også: Patagonia presser deres grossister til at rykke på den grønne agenda

Ifølge Helle Blædel, der er produkt- og miljøchef, er det muliggjort gennem et materialekredsløb hvor alt fra overskydende træ, metal og stof får nyt liv uden store tilskud af energi og ekstra materialer.

Taburetten Patch er et eksempel på virksomhedens arbejde med at få så meget ud af de overskydende materialer som muligt. Den er nemlig polstret med tekstilretter fra datterselskabet Materias værksted.

”Taburetten fås i syv farveskalaer, og alle betrækkombinationerne er unikke, hvor farvekombinationen bestemmes af dagens tekstilrester. Hver eneste taburet får altså sin helt egen unikke kombination af teksturer og nuancer inden for farveskalaen”, siger Helle Blædel til Wood Supply.

Læs også: Hjælp til grøn omstilling er populær

Genanvendelse handler imidlertid ikke kun om at skabe nye produkter. Hos Kinnarps bruger man blandt andet overskydende træ til opvarmning.

”Vi presser alt brændbart affald til brændselsbriketter, som så bruges til opvarmning af vores fabrikker og dele af lokalsamfundet. I vores produktionsenheder i Kinnarp og Skillingaryd har vi helt vedvarende opvarmning ved forbrænding af eget overskudstræ. Sammenlagt erstatter briketterne årligt 2.400 kubikmeter olie”, siger produkt- og miljøchefen til Wood Supply.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere