10.11.2015  |  Medarbejder

Mange akademikere bliver mobbet

Hver tiende akademiker oplever mobning på jobbet, viser en ny undersøgelse. Værst står det til i den offentlige sektor.

En ud af ti akademikere udsættes for mobning på deres arbejdsplads, fremgår det af en ny undersøgelse fra Akademikernes Centralorganisation. Det skriver ugebrevet A4.

Læs også: Hver niende dansker bliver mobbet

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget blandt 28.000 medlemmer af medlemsorganisationerne, er det oftest kolleger, der står bag mobningen, men i en tredjedel af tilfældene er det den nærmeste leder, der får skylden.

At det står så slemt til med mobning blandt akademikere foruroliger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

”For syv år siden var mobning ikke noget, vi så eller hørte noget til, men nu får vi en del sager ind. Og når 10 procent i en sådan undersøgelse tilkendegiver, at de udsættes for mobning, er det alt for mange”, siger Camilla Gregersen til Ugebrevet A4.

Hun mener, at krisen og omstruktureringer har medvirket til, at mobning har ramt akademikerkredse:

”Jeg tror, det handler om de mange omstruktureringer og nedskæringer, der har fundet sted i kommuner, regioner og staten, og om den finanskrise, der ramte den private sektor. Når der er mange fyringer, sætter det arbejdsmiljøet under pres. Og hvis alle er pressede, er der ikke det overskud, der skal til for at gribe ind over for mobning og få det stoppet, før det udvikler sig til chikane”, siger Camilla Gregersen.

Læs også: Ansatte mangler tid i det daglige og støtte fra chefen

Værst i den offentlige sektor
Ifølge Gitte Strandgaard, formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!, er det ofte veluddannede lønmodtagere fra primært den offentlige sektor, der henvender sig til foreningen.

Og netop på grund af deres viden, indsigt og engagement optræder de selvstændigt og siger fra på en arbejdsplads. Dermed kan de opfattes som en trussel for andre, der eksempelvis er bange for at miste magt, position og opgaver. Og derfor skal de holdes nede, forklarer Gitte Strandgaard.

-SSM

Tags: Mobning, Ledelse

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere