01.02.2017  |  Samfund

Når samfundsansvar er tænkt ind i firmagaven

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et nyt firmagave-koncept var i 2016 med til at sikre arbejde til flere end 50 udsatte kvinder i Kenya.

En række danske virksomheder valgte sidste år at give medarbejdere og kunder en samfundsansvarlig firmagave, der skaber arbejde til udsatte kvinder i Kenya. Gaven består af kaffe og te produceret af kvindelige småbønder i Kenya, mens gaveæsken og stofposerne er lavet af kvinder i Afrikas største slum, der ligger i Kenyas hovedstad Nairobi.

”Vi har udviklet den samfundsansvarlige firmajulegave, fordi vi tror på, at fast arbejde og ordentlig løn er den stærkeste og mest bæredygtige form for hjælp. Det er nøglen til at styrke de udsatte kvinder, så de kan udvikle deres forretning og deres faglighed. Det er afgørende for, at de i dag og i fremtiden kan forsørge dem selv og deres børn”, siger Rune Sandholt, der står bag initiativet.

Sidste år tog en række danske virksomheder initiativet til sig, hvilket betød at flere end 50 udsatte kvinder i Kenya fik arbejde og faglig udvikling.

”Virksomhederne er glade for, at de både kan give medarbejderne og kunderne en rigtig god gave og samtidig gøre en stor forskel for dem, der har allermest behov for det”, fortæller Rune Sandholt.

Kvinderne skaber en positiv udvikling

Når kvinderne i slummen får et arbejde, gavner det direkte børnene. Undersøgelser viser, at kvinderne bruger 90 procent af indkomsten på familien, mens mændene kun bruger 30-40 procent af deres indkomst på familien.

”Det har en stor effekt på børnene, når deres mor får flere penge mellem hænderne. Det kan betyde, at børnene ikke skal gå sultne i seng, at de får den rette behandling hos lægen samt at de får en uddannelse. Det er med til at skabe en positiv udvikling, der rækker langt”, siger Rune Sandholt.

Se video, der går bag den samfundsansvarlige firmagave: https://www.youtube.com/watch?v=JEriyTXYLUc

Læs desuden mere på www.nguvu.dk

Mere fra NGUVU

NGUVU

http://nguvu.dk/

Om NGUVU NGUVU betyder ”styrke” på Swahili. Ideen bag NGUVU er nemlig at hjælpe udsatte kvinder i Kenya, så de bliver stærke nok til at skabe et bedre liv for dem selv og deres børn. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for de udsatte kvinder ved at sikre dem et fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Det er nøglen til at skabe en positiv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere