Ny indsats mod mandsdomineret investor-miljø

Projekt vil skaffe flere kvindelige angel investorer og bidrage til at skabe større kønsbalance i det danske investeringsmiljø, der i dag domineres tungt af mænd.

Foto: 123rf.com

03.09.2024

CSR.dk

Der er overvældende mange Y-kromosomer i det danske start-up-miljø. Og det begynder med de første investorer, såkaldte ”angel investorer”. Ni ud af ti angel investorer er således mænd. De investerer ca. seks procent af deres kapital i kun-kvindelige iværksætterteams og ca. 70-80 procent i kun-mandlige iværksætterteams.  

Og når 93 procent af opstartsvirksomheder modtager deres første eksterne investering fra angel investorer, så er det måske ikke så mærkeligt, at det kun er en fjerdedel af nye virksomheder, der stiftes af kvinder.  

Det vil et nyt projekt finansieret af Industriens Fond gøre noget ved. Med fire millioner kroner til projektet ”Et mere kønsbalanceret investeringsmiljø”, der løber frem til 2026. 

Vidensdeling og accelerator-program 

Aktiviteterne i projektet gennemføres af Angella Invest, som er en uddannelses- og communityplatform for investorer målrettet kvinder og nextgens:   

“Kvinder har stor interesse for at investere i opstartsvirksomheder – og i at investere sammen. Med udgangspunkt i vores erfaringer og viden kan vi med det nye projekt i endnu højere grad implementere målrettede indsatser, der kan sikre et stærkere og mere kønsbalanceret investormiljø i Danmark. I dag går vi glip af talent og vækstmuligheder, og det ønsker vi at ændre på” siger Kristine Leerbeck, der er founder og CEO i Angella Invest.

Det nye projekt skal sikre flere synligheds- og vidensdelingsindsatser, men også udvikling og gennemførelse af et nyt Angella Investor Accelerator-program, der skal styrke kompetencerne hos investorer og dermed sikre, at flere ‘kloge penge’ kan skabe værdi i dansk iværksætteri. 

Investor Accelerator programmet, der er den første af sin slags i Norden, vil koble teoretisk og praktisk uddannelse via investor-mentorordninger, samarbejde med venturefonde og øvrige aktører i det danske startup-økosystem. Programmet består af 10 uddannelsesdage og løbende check-ins over en 10 måneders periode. Her er ambitionen – udover flere, kvindelige angel investorer - også at uddanne flere ‘lead investorer’, som i dag er en mangelvare i startupmiljøet. 

Angella Invest blev etableret i 2022 og er Danmarks største fællesskab af kvindelige angel investorer. I foråret 2024 stod Angella Invest, Tænketanken Equalis og Industriens Fond bag det første, danske analysestudie af kvindelige angel investorer, "Women Angel Investor Report”

Til gavn for dansk erhvervsliv 

Projektet ”Et mere kønsbalanceret investeringsmiljø” er et ud af en stribe projekter, som Industriens Fond har søsat for at skabe mere diversitet i dansk erhvervsliv og dermed styrke dansk konkurrenceevne: 

 “Med projektet sætter vi ind et sted i økosystemet, der ikke får tilstrækkelig opmærksomhed i dag, nemlig investormiljøet. Ved at udklække flere kvindelige investorer og flere rollemodeller, er det forventningen, at vi også vil se flere kvinder inden for iværksætteri og i danske virksomhedsledelser til gavn for mere innovation og styrket konkurrenceevne,” siger udviklingsdirektør i Industriens Fond, Charlotte Kjeldsen Krarup.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025Læger uden Grænser

Sponseret

Partnerskaber med Læger uden Grænser kan styrke den globale sundhed

08.04.2025CSR.dk

Kampagne vil gøre op med giftig alkoholkultur

08.04.2025Lübech Living ApS

Sponseret

De bedste 15.000 kr. Lübech Living har brugt

04.04.2025CSR.dk

Naturfrisk Group kan se at Cola-boykot rammer B2B-markedet senere: Restauranter og caféer ser mod alternativer

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

28.03.2025CSR.dk

Fra frontløber til bundplads: Lego ramt af Trump-chok?

26.03.2025CSR.dk

Systemet er problemet: Klimaretfærdighedens indtog i klimakampen

26.03.2025Give Steel A/S

Sponseret

Stål og svejsetråd er bærende fundament i Thomas’ nye liv

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online