Ny ordning uddanner flygtninge

Et helt hold flygtninge bliver nu uddannet til lagerarbejdere. Det sker i forbindelse med en integrationsuddannelse hos AMU Fyn i Odense.

På uddannelsesinstitutionen AMU Fyn i Odense bliver et hold med 13 flygtninge uddannet til lager- og terminalarbejdere. Uddannelsen tager to år..

12.10.2016

CSR.dk

Til november begynder et hold bestående af 13 flygtninge på et IGU-forløb (Integrations Grund Uddannelsen) på AMU Fyn, som ligger i Odense og udbyder kurser for ledige og arbejdsmarkedet. Det skriver Dansk Industri på sin hjemmeside.

Holdet bestod fra start af 20 personer, hvoraf 13 er gået videre i forløbet og nu skal til at indgå kontrakter med lokale virksomheder. Uddannelsen kræver et fagligt ordforråd på dansk, og efter to år kan flygtningene kalde sig lager- og terminalarbejdere.

Læs også: Flygtninge integreres gennem virksomhedspraktik

”De er nødt til at have et vist niveau i dansk for at kunne arbejde på et lager. Mange steder får de besked gennem en øresnegl om, hvad de skal hente på lageret. Og de beskeder skal de kunne forstå”, siger Finn Ravn, der er uddannelseschef på AMU Fyns transportcenter.

På AMU Fyn vil de studerende således blive undervist i dansk og en række andre fag såsom lagerstyring og manøvrering med gaffeltruck.

IGU-forløbet

Uddannelsen varer to år, og sammenlagt modtager flygtningene undervisning i 20 uger, mens de arbejder i en virksomhed resten af tiden. Derefter skal de være klar til at indgå i virksomheden på lige fod med de andre medarbejdere eller påbegynde en uddannelse. Det er desuden et krav, at flygtningene har boet i Danmark i under fem år og er mellem 18 og 40 år.

Første hold i samme branche
Den fynske uddannelsesinstitution bliver den første, der uddanner et helt hold flygtninge på samme tid. Og vigtigt er det, at holdet uddanner sig inden for den samme branche, viser erfaringerne.

”Det er nødvendigt, at man kører hold, som uddanner til den samme branche. Det dur ikke at blande uddannelser til forskellige brancher sammen”, lyder det fra Finn Ravn.

Læs også: Dansk erhvervsliv klar til at hjælpe flygtninge i arbejde

IGU er en aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, som blev iværksat den 1. juli i år. Planen med forsøgsordningen er, at den skal løbe over de næste tre år.

Forløbet på AMU Fyn er kommet i stand i et samarbejde med Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune.

- KLZ

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V