12.10.2016  |  Samfund

Ny ordning uddanner flygtninge

Et helt hold flygtninge bliver nu uddannet til lagerarbejdere. Det sker i forbindelse med en integrationsuddannelse hos AMU Fyn i Odense.

Til november begynder et hold bestående af 13 flygtninge på et IGU-forløb (Integrations Grund Uddannelsen) på AMU Fyn, som ligger i Odense og udbyder kurser for ledige og arbejdsmarkedet. Det skriver Dansk Industri på sin hjemmeside.

Holdet bestod fra start af 20 personer, hvoraf 13 er gået videre i forløbet og nu skal til at indgå kontrakter med lokale virksomheder. Uddannelsen kræver et fagligt ordforråd på dansk, og efter to år kan flygtningene kalde sig lager- og terminalarbejdere.

Læs også: Flygtninge integreres gennem virksomhedspraktik

”De er nødt til at have et vist niveau i dansk for at kunne arbejde på et lager. Mange steder får de besked gennem en øresnegl om, hvad de skal hente på lageret. Og de beskeder skal de kunne forstå”, siger Finn Ravn, der er uddannelseschef på AMU Fyns transportcenter.

På AMU Fyn vil de studerende således blive undervist i dansk og en række andre fag såsom lagerstyring og manøvrering med gaffeltruck.

IGU-forløbet

Uddannelsen varer to år, og sammenlagt modtager flygtningene undervisning i 20 uger, mens de arbejder i en virksomhed resten af tiden. Derefter skal de være klar til at indgå i virksomheden på lige fod med de andre medarbejdere eller påbegynde en uddannelse. Det er desuden et krav, at flygtningene har boet i Danmark i under fem år og er mellem 18 og 40 år.

Første hold i samme branche
Den fynske uddannelsesinstitution bliver den første, der uddanner et helt hold flygtninge på samme tid. Og vigtigt er det, at holdet uddanner sig inden for den samme branche, viser erfaringerne.

”Det er nødvendigt, at man kører hold, som uddanner til den samme branche. Det dur ikke at blande uddannelser til forskellige brancher sammen”, lyder det fra Finn Ravn.

Læs også: Dansk erhvervsliv klar til at hjælpe flygtninge i arbejde

IGU er en aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, som blev iværksat den 1. juli i år. Planen med forsøgsordningen er, at den skal løbe over de næste tre år.

Forløbet på AMU Fyn er kommet i stand i et samarbejde med Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere