Ny rapport: Større virksomheder gør slet ikke nok mod skovrydning

På trods af forbedringer blandt mange større virksomheder og finanshuse på verdensplan er fremskridtsraten ikke god nok, når det kommer til indsatser overfor skovrydning. En ny rapport konkluderer, at virksomhederne ikke kan imødekomme 2020-mål.

En lang række større virksomheder kommer sovende til problemet med skovrydninger. The Global Canopy Programme kræver handling og regler..

14.12.2016

CSR.dk

Rydning af skov er et stort klimamæssigt problem, som mange virksomheder og finanshuse på verdensplan ikke forholder sig (godt) nok til. Det konkluderer The Global Canopy Programme (GCP) på baggrund af en ny rapport.

Læs også: Rapport dumper madbrands' indsats mod skovrydning

Rapporten ’Sleeping giants of deforestation: the companies, countries and financial institutions with the power to save forests’ tager udgangspunkt i følgende spørgsmål: I hvilken grad gør de mest indflydelsesrige aktører i den globale palmeolie-, soja-, kvæg- og tømmerindustri en indsats overfor skovrydning?

Med det spørgsmål som udgangspunkt har GCP analyseret 250 virksomheder og 150 finanshuse samt 50 nationale og regionale retskredse, der indgår i ’The Forest 500’. GCP har gransket i, om disse har etableret regler overfor skovrydning, og om reglerne er stærke nok til at kunne gøre en forskel på området.

Konklusionen er, at der er tegn på forbedringer, men at fremskridtene blandt de fleste virksomheder slet ikke er gode nok. Indsatsen er således utilstrækkelig, når det kommer til mål, der er blevet sat for 2020.

Mange virksomheder har ingen regler
Rapporten udleder endvidere, at det står særligt slemt til inden for træindustrien – en industri, som selvsagt tager en stor del af skylden for skovrydninger. Her har kun 26 procent af de trælastvirksomheder, der arbejder med supply chain, regler for miljømæssige tiltag, mens blot 16 procent forpligtiger sig tilstrækkeligt indenfor netop skovrydning.

GCP kan derudover løfte sløret for, at størstedelen af virksomhederne i Forest 500 har svage eller slet ingen regler for skovrydning. Blandt de regler, der dog eksisterer, udvikler mange sig ikke hurtigt nok, de er ikke ret "robuste" og udelader nøglefaktorer.

Læs også: McDonald's lover at stoppe skovrydning i hele sin forsyningskæde

For at kunne opfylde 2020-målene skal virksomheder bl.a. lukke for smuthuller, som deres leverandører kan finde på at tage for at omgås med reglerne. Desuden skal finanshuse ikke kun etablere regler på området – de skal også kommunikere klart ud om regler og forventninger til adfærdsændringer hos klienter og investorer.

- KLZ

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle