09.01.2019  |  Kommunikation

Ny verdensmålsportal lanceret i Danmark

Som det første land i verden har Danmark fået en fælles digital platform, der samler indsatser og resultater omkring arbejdet med Verdensmålene. Danmark på en global 2. plads i implementeringen af målene, og her skal portalen hjælpe os videre, lyder det fra Verdens Bedste Nyheder, der står bag.

De 17 verdensmål for bæredygtig udvikling har, som den opmærksomme læser af CSR.dk vil vide, bredt sig til en lang række dele af det danske samfund, herunder ikke mindst erhvervslivet. For at samle nyheder og resultater om den danske implementering af målene, der blev vedtaget i FN i 2015, blev den fælles digitale platform verdensmaal.org lanceret i går, tirsdag d. 8. januar.

Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene

Portalen er den første af sin slags i verden og vil udover resultater og lokale såvel som nationale Verdensmålsnyheder også rumme værktøjer og inspiration til alle, der ønsker at være med i arbejdet.

Ifølge det nye site ligger Danmark på en global andenplads over de lande, der samlet set er nået længst med indsatsen for de 17 Verdensmål, kun overgået af Sverige. Men særligt når det kommer til klima, natur, hav og bæredygtigt forbrug, er der langt til målstregen.

Her er portalen et vigtigt værktøj for at kunne udbrede kendskabet til de 17 mål og de mange delmål, således at danskerne bedre kan holde politikerne op på, hvad de har lovet, men også fordi alle selv kan gøre noget, hvad end det er som privatperson, arbejdsplads eller organisation.

Det forklarer Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør i Verdens Bedste Nyheder, som driver sitet.

”Jo flere, der ved, hvordan vi kan vende udfordringer til løsninger, jo flere kan vi være med til at skabe en bæredygtig fremtid. Derfor bringer portalen nyheder om de mange nye innovative tiltag, som hele tiden bliver sat i gang landet over – men vi dækker også de udfordringer, Danmark har med at nå målene”, siger han.

Portalen bliver finansieret af regeringen og her er man selvsagt glad for det nye onlinetiltag.

”Verdensmålene gælder i alle lande, også i Danmark. De er en plan for at gøre verden og dermed også Danmark til et bedre sted. Derfor er jeg stolt af, at danskerne nu får et fælles sted at gå til, hvor de kan følge Verdensmålene med danske briller og få hjælp til selv at komme i gang”, sagde finansminister Kristian Jensen (V) ved lanceringen.

Brug for virksomhedernes løsninger
For de danske virksomheder, der enten arbejder med målene, gerne vil tage dem til sig eller bare er nysgerrige på emnet, skal hjemmesiden være den brede kilde til viden og inspiration, som kan føre deres bæredygtighedsindsats videre. Det er der nemlig brug.

”Vi har brug for danske virksomheders løsninger, hvis Danmark skal leve op til Verdensmålene inden 2030. Verdensmål.org samler derfor resultater, eksempler og materialer til inspiration for alle, der gerne vil tage Verdensmålene til sig”, siger kommunikationschef i Verdens Bedste Nyheder, Karoline Rahbek.

”Det skal være nemt at orientere sig i og få kendskab til målene og blive inspireret til, hvad ens virksomhed kan gøre, uanset om fokus er lokalt, nationalt eller globalt. Derfor er en hel sektion dedikeret til nyheder, gode råd og cases om danske virksomheders arbejde med Verdensmålene. Virksomheder kan også bruge siden til at dykke ned i de enkelte delmål og få ideer til, hvor de kan sætte ind”, tilføjer hun.

Læs også: Festival spredte budskabet om verdensmålene

Redaktionen bag portalen er uafhængig og derfor kommer den også til at berette om de forskellige problemer med den bæredygtige omstilling og den danske implementering af Verdensmålene. 

“Her vil også være dårlige nyheder”, siger Thomas Ravn-Pedersen til Globalnyt.

I fremtiden vil man som borger eller virksomhed ifølge Globalnyt også kunne slå sin egen kommune op på sitet og se, hvilke tiltag denne gør for at imødekomme Verdensmålene.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere