03.09.2020  |  Samfund

Nykredit har et godt tilbud til landmænd

Nu kan landbrugskunder i Nykredit låne gratis til grøn omstilling.

"Vi har alle et medansvar for den grønne omstilling, og vi er nødt til at gå nye veje, hvis vi skal nå i mål med en CO2-reduktion på 70 pct. i 2030. Vi føler, at vi som foreningsejet bank naturligvis skal bidrage til den grønne omstilling." 

Sådan foklarer Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit, i Finans bankens nye tilbud til sine eksisterende kunder inden for landbrugssektoren. De kan nemlig få gratis lån, hvis de skifter gamle maskiner ud med nye og grønnere modeller. Han garanterer også, at det er præcis så gratis, som det ser ud.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Renten er 0 pct., og etableringsgebyret er 0 kr. Vi stiller ganske enkelt de 500 mio. kr. til rådighed for vores landbrugskunder," siger han.

Dansk landbrug står for ca. 20 pct. af Danmarks samlede CO2-udledning, så det er en god idé at bakke op om bæredygtig omstilling i det erhverv. 

Finans har forhørt sig hos både Landbrug og Fødevarer og en forsker ved Aalborg Universitet. De er begge entydigt positive over for tiltaget. 

Læs også: Danske Bank sætter nye mål for bidrag til den grønne omstilling

Hos Landbrug & Fødevarer roser man Nykredit for at komme med "et rigtigt godt tilbud til landbrugskunderne", samtidig med at man kan forestille sig, at Nykredit med det nye initiativ kan score nogle vigtige point hos ratingbureauer og investorer.

Og Lars Krull fra Aalborg Universitet, som Finans kalder en bankekspert, forklarer at Nykredits tilbud til landbrugskunderne givetvis må have givet konkurrenterne i f.eks. Danske Bank, Nordea og Jyske Bank noget at tænke over, hvis de vil holde på deres landbrugskunder. 

Nykredit forklarer den nye lånemulighed som et udtryk for støtte til grøn omstilling, loyalitetsopbygning hos en vigtigt kundegruppe og som en del af at de generelt er i gang med at tænke den grønne omstilling ind i hele produktporteføljen. En afgørende del af den består af lån til boliger og erhvervsejendomme, og de bidrager med 40 procent af Europas CO2-udledninger, så det er nærliggende at spørge, hvorfor Nykredit ikke har fundet på noget til dem. Det har Finans da også spurgt om. 

Tonny Thierry Andersen svarer på det, at han ikke vil afvise, at Nykredit på et andet tidspunkt vil komme med tilbud til den del af deres forretning. 

Ifølge Finans Danmark er der brug for nye investeringer i Danmark på ca. 40 mia. kr. om året frem til 2030, hvis Danmark skal reducere CO2-udledningerne med 70 procent. Pengene skal bruges på klimavenlige bygninger, energirenovering af boliger, udskiftning af biler og lastbiler og ny produktionsteknologi i virksomhederne.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere