12.08.2016  |  Klima, miljø og energi

PKA bag britisk biomassekraftværk

Pensionskassen PKA investerer 1,3 mia. kr. i et biomassekraftværk, der skal opføres i det nordlige England og vil kunne levere grøn energi til omkring 600.000 hustande.

Med en kapacitet på lige knap 300 MW bliver biomassekraftværket ”Teesside Renewable Energy Plant” et af de største af sin slags, når det efter planen går i drift i 2020. Værket bliver delvist danskejet, idet pensionskassen PKA med en investering på 1,3 mia. kr. kommer til at eje halvdelen af projektet. Den anden halvdel vil investeringsbanken Macquarie Capital eje.

Værket kommer til at fyre med bæredygtig biomasse, primært træpiller, samt sekundært træflis.
Det er første gang, PKA investerer i et biomassekraftværk, men satsningen er central i pensionsselskabets relativt nye strategi på området.

Læs også: Pensionskasser kræver klimahandling fra olieselskaber

”Investeringen i biomassekraftværket er i tråd med PKA’s strategi om at gøre en positiv forskel for klimaet og samtidige skabe et godt afkast til vores 275.000 medlemmer. PKA har de seneste år foretaget adskillige klimainvesteringer, og anlægget i England vil give mange britiske husstande grønnere strøm,” siger PKA’s adm. direktør, Peter Damgaard Jensen.

I drift vil værket, der skal opføres nær Middlesbrough i Nordengland, kunne producere elektricitet nok til at dække ca. 600.000 britiske husstandes årlige strømforbrug. I anlægsfasen ventes projektet at give beskæftigelse til mindst 600 personer, og senere til omkring 100 personer, når værket er i drift.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere